Ο Βαρουφάκης φαντάζεται εαυτόν πρωθυπουργό και πολεμά τον Τσίπρα - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Ο Βαρουφάκης φαντάζεται εαυτόν πρωθυπουργό και πολεμά τον Τσίπρα

03.08.2015 00:36

Η κάλυψη που παρείχε ο Αλέξης Τσίπρας στον πρώην υπουργό Οικονομικών,Γιάνη Βαρουφάκη, μόνο τη λήξη του μένους που έχει προκαλέσει στο Μαξίμου και τον ίδιο τον πρωθυπουργό δεν σημαίνει.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος ναρκοθετεί συνεχώς το δρόμο του Αλέξη Τσίπρα και προωθεί την αμφιλεγόμενη και αν μη τι άλλο ύποπτη δική του ατζέντα συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε, οραματιζόμενος τον εαυτό του ως… πρωθυπουργό. Και μόνο η υποθετική δήλωση αυτή αποτελεί ευθεία επίθεση προς τον Αλέξη Τσίπρα.

Σε συνέντευξή του στην Ισπανική εφημερίδα El Pais o Γιάνης Βαρουφάκης υποστηρίζει ότι ήταν απόφαση Τσίπρα που δεν πάτησε το κουμπί ενεργοποίησης του σχεδίου Β, για το παράλληλο νόμισμα:

«Ήταν η δουλειά ενός πρωθυπουργού. Η δική μου στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων μου ως υπουργός ήταν μόνο να αναπτύξω τα καλύτερα δυνατά εργαλεία. Υπήρχαν επιχειρήματα υπέρ του σχεδίου, υπήρχαν βέβαια και επιχειρήματα για να μην πατηθεί τελικά το κουμπί. Εγώ, θα το πατούσα! Ναι, θα το έκανα και το έχω πει δημοσίως, αλλά ήμουν στην πλευρά της μειοψηφίας και σέβομαι την απόφαση της πλειοψηφίας».

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών λέει στην ισπανική εφημερίδα ότι η συμφωνία είναι σχεδιασμένη να αποτύχει και θα αποτύχει, ενώ επιμένει πώς πρόκειται για μέρος του σχεδίου Σόιμπλε.

«Ελπίζω τελικά να μη φτάσουμε σε Grexit, αλλά περιμένω πολύ θόρυβο κατά την προσπάθεια εφαρμογής της συμφωνίας και στη συνέχεια κατηγορίες για αποτυχία επίτευξης των στόχων και γιγάντωση της ύφεσης – που τελικά θα μεταφραστεί σε νέα πολιτικά προβλήματα. Τότε θα δούμε εάν η Ευρώπη θέλει να συνεχίσει με την εφαρμογή του υπόλοιπου σχεδίου Σόιμπλε ή όχι».0

 

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017