Οταν χωρίζεις από την Πλατφόρμα... - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Οταν χωρίζεις από την Πλατφόρμα…

09.08.2015 02:54

Kαθόλου δεν άρεσε στον Π. Λαφαζάνη και στην όλη παρέα της Αριστερής Πλατφόρμας η υπουργοποίηση του Ι. Αμανατίδη (φωτογραφία), την ώρα μάλιστα που αυτοί εγκατέλειπαν την κυβέρνηση για να αγωνιστούν, όπως έλεγαν, υπέρ της δραχμής.

Αλλωστε εδώ και καιρό δεν καλόβλεπαν ένα μέλος της Αριστερής Πλατφόρμας, όπως ήταν ο κ. Αμανατίδης, να λειτουργεί ως καλός χριστιανός, να φορά γραβάτα, να ορκίζεται ως βουλευτής και ως υφυπουργός Εξωτερικών με θρησκευτικό όρκο, να συνοδεύει τον Αλ. Τσίπρα στο Αγιον Ορος και να βάζει τον σταυρό του ακόμη και σε κρίσιμες κομματικές συνεδριάσεις, παρακαλώντας τον Θεό να βοηθήσει.
Αλλά όλα αυτά τα παρέβλεπαν προς χάριν της ενότητας της Αριστερής Πλατφόρμας. Τώρα όμως που έγινε μέλος της κυβέρνησης που θα υπογράψει και το Μνημόνιο, τα πράγματα άλλαξαν και βρέθηκαν απέναντί του. Δεν τόλμησαν όμως να τον διαγράψουν, απλώς του έστειλαν ένα ειρωνικό SMS επί τη αναλήψει των υπουργικών του καθηκόντων που έλεγε «συχαρίκια». Ούτε καν «συγχαρητήρια». Ο κ. Αμανατίδης τους απάντησε με ανάλογο ύφος: «Φχαριστώ». Ούτε καν «ευχαριστώ». Ετσι επήλθε το βελούδινο διαζύγιο με την Αριστερή Πλατφόρμα, το πρώτο διαζύγιο μετά την ψήφιση των προαπαιτούμενων στη Βουλή: «Αν κάνουν αναφορά στο όνομά μου, θα κάνω και εγώ. Αυτή την κυβέρνηση δεν την άφησαν να κυβερνήσει. Αυτό που κάνουν είναι ασυγχώρητο» έλεγε ο υφυπουργός.
nnn
Το διαζύγιο με την Αριστερή Πλατφόρμα βγήκε στον κ. Αμανατίδη ως τώρα σε καλό. Γιατί ποτέ δεν μπορούσε να φανταστεί, όντας μέλος της Αριστερής Πλατφόρμας, ότι θα πήγαινε στον ΟΗΕ  για να μιλήσει για τις διώξεις που υφίστανται οι χριστιανοί στη Μέση Ανατολή, όπως θα πάει στις 28 Αυγούστου.
Ούτε βεβαίως φανταζόταν ποτέ ότι θα είχε, ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης, συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, όπως θα γίνει στις 22 Αυγούστου, ή ότι θα εκπροσωπήσει και πάλι την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό στην Παναγία Σουμελά, στο Βέρμιο, τον Δεκαπενταύγουστο. Και τέλος, δεν θα μπορούσε ποτέ να προσευχηθεί δημόσια σε εκκλησία, ώστε να κλείσει η συμφωνία με τους δανειστές και να μη χρειαστεί χρηματοδότηση-γέφυρα.
O BHMAτοδότης

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017