Πραξικόπημα στην Ελλάδα – Δημοφιλέστερο hashtag το #ThisIsACoup

ThisIsACoup (Αυτό είναι πραξικόπημα) ήταν το δεύτερο πιο δημοφιλές hashtag στο Twitter παγκοσμίως, και πρώτο στη Γερμανία και στην Ελλάδα
Οργισμένα σχόλια έχει προκαλέσει αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η στάση της Γερμανίας και του υπουργού Οικονομικών, Wolfang Schaeuble κατά της Ελλάδας στη Σύνοδο Κορυφής.
#ThisIsACoup (Αυτό είναι πραξικόπημα) ήταν το δεύτερο πιο δημοφιλές hashtag στο Twitter παγκοσμίως, και πρώτο στη Γερμανία και στην Ελλάδα.
Η ετικέτα συνοδεύει δεκάδες χιλιάδες οργισμένα σχόλια στα οποία καταγγέλλονται οι γερμανικής επινόησης προτάσεις για μεταρρυθμίσεις, υπό την καθοδήγηση της ΕΕ, στη δημόσια διοίκηση της Ελλάδας και απαιτήσεις όπως η Αθήνα εγκρίνει νέους νόμους σε διάστημα λίγων ημερών για την αύξηση των φόρων και τη μείωση των συντάξεων.
Απέκτησε ώθηση όταν Paul Krugman , που έχει βραβευθεί με Νόμπελ Οικονομίας, ανέφερε στο μπλογκ του στους New York Times: «Το hashtag ThisIsACoup είναι ακριβώς έτσι», έγραψε.
«Αυτό ξεπερνά την αυστηρότητα και γίνεται καθαρή μνησικακία, πλήρης καταστροφή της εθνικής κυριαρχίας και καμία ελπίδα για βοήθεια».