«Οργή του Ευφράτη»: Με σοβαρές απώλειες προελαύνουν οι Κούρδοι προς τη Ράκα | Mikrometoxos.gr

«Οργή του Ευφράτη»: Με σοβαρές απώλειες προελαύνουν οι Κούρδοι προς τη Ράκα

07.11.2016 07:41
Κινούνται γρήγορα αλλά με σοβαρές απώλειες οι υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) στην επίθεση που εξαπέλυσαν προς τη ντε φάκτο πρωτεύουσα της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS), πόλη Ράκα της Συρίας.

Η επιχείριση αποκλεισμού της Ράκα, που ξεκίνησε τα ξημερώματα της Κυριακής 6 Νοεμβρίου 2016, έχει την κωδική ονομασία «Οργή του Ευφράτη».

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) είναι μια συμμαχία που αποτελείται από τους Κούρδους της βόρειας Συρίας, Άραβες και Τουρκμένους δημοκρατικούς και Ασσύριους χριστιανούς. Οι SDF υποστηρίζονται από τον Διεθνή Συνασπισμό υπό τις ΗΠΑ.

Μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής οι SDF είχαν απελευθερώσει έξι χωριά από το Ισλαμικό Κράτος στην ύπαιθρο βόρεια της Ράκα.

Τα χωριά που απελευθερώθηκαν είναι τα Γουαχίντ, Ουμ Σαφά, Ουασίτα, Χαράν, Αλ Αντριγιά και Τζουρά. Εκπρόσωπος των SDF δήλωσε ότι οι Κούρδοι και οι σύμμαχοί τους είχαν ήδη προχωρήσει 11 χιλιόμετρα προς τη Ράκα.

Το Ισλαμικό Κράτος από την πλευρά του ανακοίνωσε, μέσω του τζιχαντιστικού πρακτορείου ειδήσεων Amaq, ότι σκότωσε και τραυμάτισε 35 μαχητές των SDF σε ένα χτύπημα αστραπή στα χωριά ανατολικά του φράγματος Φαρούκ.

Οι συνολικές δυνάμεις των SDF που συμμετέχουν στην επίθεση έχει ανακοινωθεί ότι είναι 30.000 άνδρες και γυναίκες.

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) πλησιάζουν προς την κωμόπολη Αλ Χίσμπα. Είναι στρατηγικής σημασίας διότι αποτελεί το κατώφλι για την ίδια τη Ράκα.

Μέχρι το απόγευμα της Κυριακής οι κουρδικές απώλειες είχαν ανέλθει στους 49 μαχητές.

Φωτογραφίες που έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο και τις αναδημοσιεύουμε, δείχνουν και Αμερικανούς κομάντος να επιχειρούν στο πλευρό των Κούρδων και των συμμάχων τους.

us_commandos_raqqa

us_commandos_raqqa_2

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017