Οργή Καραμανλή και… συνταξιούχων για Μητσοτάκη

«Μέγα σφάλμα με απρόβλεπτες συνέπειες για την παράταξη», χαρακτήρισε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής την απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη για το «παρών» στην ψηφοφορία για τα μέτρα υπέρ των χαμηλοσυνταξιούχων.

Μιλώντας με συνεργάτες του ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ εμφανίστηκε ιδιαίτερα οργισμένος και ανήσυχος για την στρατηγική που ακολουθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως αναφέρει το koutipandoras.gr.

Η δυσφορία Καραμανλή φανερώνει την κατάσταση που επικρατεί στο εσωτερικό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης η οποία, όπως εκτιμούν κύκλοι του κόμματος , μπορεί, υπό ορισμένες συνθήκες, να οδηγήσει ακόμη και σε δυσμενείς για τον Κυριάκο Μητσοτάκη εξελίξεις.

Το σκηνικό είναι εκρηκτικό, αν αληθεύει η πληροφορία που θέλει και τη Ντόρα Μπακογιάννη να έχει διαφωνήσει με τη στάση στην ψηφοφορία.

Μπορεί η Νέα Δημοκρατία και οι βουλευτές της να διέρρεαν τις προηγούμενες μέρες πως θα ψηφίσουν τις εξαγγελίες Τσίπρα για την καταβολή του επιδόματος στους συνταξιούχους, ωστόσο η ΚΟ της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποφάσισε να ψηφίσει «παρών».

Ένταση

Πριν όμως οι «γαλάζιοι» βουλευτές ψηφίσουν «παρών» προηγήθηκε συζήτηση κατά τη διάρκεια της οποίας επικράτησε μεγάλη ένταση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ορισμένοι βουλευτές υποστήριξαν πως αν ψηφίσουν «παρών» θα υπογράψουν την πολιτική αυτοκτονία του κόμματος.

«Αν δεν ψηφίσουμε τώρα τα μέτρα, πώς θα υποσχεθούμε μεθαύριο παροχές στον κόσμο;», ήταν ένα από τα επιχειρήματα που ακούστηκαν στην αίθουσα και συνεχίστηκαν: «Αν δεν στηρίξουμε τώρα τις μεταρρυθμίσεις και παρασυρθούμε από τον λαϊκισμό, δεν μπορούμε να πούμε στον κόσμο για λιτότητα».

Βουλευτής της ΝΔ σχολίασε σε υψηλούς τόνους:

«Είμαστε με τα καλά μας; Έχουν σπάσει τα τηλέφωνα στο γραφείο μου από το πρωί, από συνταξιούχους που παίρνουν και βρίζουν!».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μάλλον δεν αντιλαμβάνεται την κατάσταση που επικρατεί στην Κ.Ο της ΝΔ, καθώς κατήγγειλε την κυβέρνηση για μονομερείς ενέργειες σε συναντήσεις του Ευρωπαίους αξιωματούχους, όπως ο Τίμερμανς, ο Ντομπρόβσκις και ο Μοσκοβισί.

Υπενθυμίζεται πάντως ότι ο Π. Μοσκοβισί πήρε σαφή θέση υπέρ της ελληνικής κυβέρνησης και στη συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη ζήτησε ευρεία πολιτική συναίνεση για τη στήριξη των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων.