Ομπάμα: Ζωτικής σημασίας η ελάφρυνση του χρέους – A. Tσίπρας: Δικαιούμαστε λύση τώρα! | Mikrometoxos.gr

Ομπάμα: Ζωτικής σημασίας η ελάφρυνση του χρέους – A. Tσίπρας: Δικαιούμαστε λύση τώρα!

15.11.2016 17:55

Ζωτικής σημασίας χαρακτήρισε ο Μπάρακ Ομπάμα την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, κατά τη διάρκεια των κοινών του δηλώσεων με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, μετά τη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου. 

«Η κρίση δυσκόλεψε τους Έλληνες.  Η λιτότητα δεν είναι συνταγή ανάπτυξης. Η ελάφρυνση του χρέους είναι ζωτικής σημασίας», τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος. «Ο κόσμος οφείλει τα μέγιστα στην Ελλάδα και στον ελληνικό λαό», δήλωσε ο Μπαράκ Ομπάμα.

Η Ελλάδα δικαιούται απομείωση του ελληνικού χρέους και ένταξη στο πρόγραμμα πολιτικής χαλάρωσης τώρα, τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Η θητεία του Μπαράκ Ομπάμα άλλαξε το πρόσωπο των Ηνωμένων Πολιτειών, ανέφερε ο ‘Έλληνας πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ο Μπαράκ Ομπάμα οδήγησε τις Ηνωμένες Πολιτείες κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης σε ένα δρόμο διαφορετικό από εκείνο που επέλεξε η Ευρωπαϊκή Ένωση, είπε ο πρωθυπουργός. Καταφέραμε να αποφύγουμε την επαπειλούμενη καταστροφή και επιστρέφουμε στη ανάπτυξη είπε ο κ. Τσίπρας.

Θα συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις υπέρ της ανάπτυξης, είπε ο κ. Τσίπρας τονίζοντας ότι αυτό που ενδιαφέρει είναι τα αποτελεσματα να φανούν στην κοινωνία. Είναι ανάγκη να αποκτήσουν οι κοινωνίες ελπίδα και προοπτική για να αντιμετωπιστούν οι σύγχρονες προκλήσεις τόνισε ο πρωθυπουργός.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017