Ολ. Κεφαλογιάννη: Προς όφελος της πατρίδας να οδηγηθούμε σε εκλογές

“Η εθνική συνεννόηση και συναίνεση σε μείζονα θέματα είναι διαχρονική θέση της ΝΔ”, δηλώνει σε συνέντευξή της, το Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η βουλευτής, τομεάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού της ΝΔ, Όλγα Κεφαλογιάννη, με αφορμή την αυριανή συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της ΝΔ για το Κυπριακό.Προσθέτει ωστόσο ότι “προϋπόθεση της συνεννόησης είναι να την θέλουν όλα τα μέρη”, υποστηρίζοντάς ότι η κυβέρνηση και προσωπικά ο πρωθυπουργός “θυσιάζουν τα πάντα στο βωμό του τακτικισμού”.

Στο ερώτημα “αν συμφέρει τη ΝΔ να γίνουν τώρα εκλογές” η Όλγα Κεφαλογιάννη υποστηρίζει ότι “είναι προς όφελος της πατρίδας και κλείσει το συντομότερο δυνατό η αξιολόγηση και να οδηγηθούμε σε εκλογές”.

Κατά τα λοιπά, η κ. Κεφαλογιάννη δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι “η ΝΔ διευρύνεται μέρα με τη μέρα” και σημειώνει ότι “βασική αρχή της ΝΔ είναι οι κοινωνικές συμμαχίες ως διαδικασία που θα καθορίσει και τις μετεκλογικές συνεργασίες, αν χρειαστούν”. Απορρίπτει, όμως, συγκυβέρνηση ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι “δεν υπάρχει κανένα σημείο σύγκλισης”.

Ερωτηθείσα αν “πρέπει να μειωθούν οι 300 της Βουλής”, η Όλγα Κεφαλογιάννη υποστηρίζει ότι “δεν θα ήταν αρνητική στη μείωση του αριθμού των βουλευτών, αν αυτό εντασσόταν σε ένα ευρύτερο σχέδιο αναβάθμισης του ρόλου των βουλευτών και της προαγωγής του κοινοβουλευτικού πολιτεύματος”.

Τέλος, στην ερώτηση “πώς η χώρα μπορεί να εκμεταλλευτεί, στις παρούσες συγκυρίες, τη βαριά βιομηχανία τον τουρισμό”, η Όλγα Κεφαλογιάννη υπογραμμίζει ότι “η κυβέρνηση έχει αποτύχει στον τομέα του Τουρισμού” και υποστηρίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι “αν συνεχιστούν έτσι τα πράγματα το 2017 θα είναι μια δύσκολη χρονιά”.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ