Ολ. Γεροβασίλη: Ουδέποτε τέθηκε από τους δανειστές θέμα απολύσεων στο Δημόσιο - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Ολ. Γεροβασίλη: Ουδέποτε τέθηκε από τους δανειστές θέμα απολύσεων στο Δημόσιο

13.11.2016 09:48

Σύμφωνα με ανακοίνωση της νέας Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Όλγας Γεροβασίλη, το χθεσινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα εβδομαδιαίας εφημερίδας με τίτλο “Απαιτούν απολύσεις διαρκείας στο Δημόσιο” είναι απολύτως ανυπόστατο και παραπλανητικό.

Η συνταγματικά κατοχυρωμένη μονιμότητα όσων υπηρετούν στο δημόσιο, εχέγγυο αποκομματικοποίησης του κράτους, ουδέποτε τέθηκε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, ανέφερε η ίδια, και μάλιστα παρά τα όσα ανυπόστατα διέρρεαν στον Τύπο, ακόμη και πριν την πρώτη αξιολόγηση. Σύμφωνα με την κα. Γεροβασίλη αυτό συμβαίνει εξαιτίας της πολιτικής αντίληψης της κυβέρνησης για το ρόλο και τη λειτουργία των δημόσιων δομών, που βρίσκεται στον αντίποδα της πολιτικής επιλογής και πρακτικής της ηγεσίας του Υπουργείου επί συγκυβέρνησης Ν.Δ. και ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Όσον αφορά την αναλογία προσλήψεων – αποχωρήσεων, θυμίζουμε ότι η αναλογία αυτή, απ’ το αρχικό 1 προς 5, έχει διαμορφωθεί στο 1 προς 4 για το 2017 και στο 1 προς 3 για το 2018, τόνισε η ίδια.

Επιπλέον, είναι παραπάνω από προφανές πως δεν μπορεί να στρεβλώνουμε τη δημόσια συζήτηση, επικεντρώνοντας στις -μη αντιπροσωπευτικές για το σύνολο των δημοσίων υπαλλήλων και λειτουργών- περιπτώσεις επίορκων. Αυτονόητα, οι υποθέσεις των 400 αποδεδειγμένα επίορκων, κατέληξαν σε αυτοδίκαιη απόλυση, σύμφωνα με την κα. Γεροβασίλη.

Τέλος, από πλευράς Υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης, οι όποιες επιπτώσεις της θετικής ή/και αρνητικής αξιολόγησης των υπηρετούντων στο δημόσιο έχουν θεσμοθετηθεί και περιγράφονται αναλυτικά στο Νόμο για το μισθολόγιο, που ήδη έχει ψηφιστεί κι αποτελεί Νόμο του κράτους.

Η επαναφορά των παραπάνω θεμάτων μέσα από πρωτοσέλιδο και μάλιστα ως επίκαιρο γεγονός, θίγει έντονα την αλήθεια και την πραγματικότητα. Η Κυβέρνησή, σύμφωνα με την κα. Γεροβασίλη, απερίσπαστη από “διαρροές”, εργάζεται στοχευμένα, ώστε να επιταχυνθεί η διαδικασία επίτευξης εθνικών στόχων μέσα απ’ το κλείσιμο της 2ης αξιολόγησης.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017