Ολοκληρώθηκε η Σύνοδος στις Βρυξέλλες - Ολες οι εξελίξεις και δηλώσεις αξιωματούχων - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Ολοκληρώθηκε η Σύνοδος στις Βρυξέλλες – Ολες οι εξελίξεις και δηλώσεις αξιωματούχων

23.06.2015 00:22

Πληροφορίες ότι η Ελλάδα συμφώνησε σε παράταση του προγράμματος, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, την ώρα που ολοκληρωνόταν η Σύνοδος Κορυφής.

Σύμφωνα με αυτές τις πληροφορίες, από πηγές στην ελληνική κυβέρνηση, η Αθήνα αποδέχθηκε επί της αρχής την επέκταση του τρέχοντος προγράμματος το οποίο εκπνέει στα τέλη του μήνα.

«Για πρώτη φορά, αποδεχθήκαμε την επέκταση του προγράμματος ως το μοναδικό δρόμο προς τα εμπρός» ανέφερε μία πηγή στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Παράλληλα, στις Βρυξέλλες, η Σύνοδος Κορυφής ολοκληρώθηκε περίπου μετά από τρεισήμισι ώρες έχει ολοκληρωθεί με τις πληροφορίες να παραμένουν συγκεχυμένες.

Αναμένονται δηλώσεις από τον Ντόναλντ Τουσκ και την Ανγκελα Μέρκελ, ενώ, ο πρωθυπουργός θα βγάλει ανακοίνωση.

Πρώτη βγήκε από την αίθουσα της Συνόδου η πρόεδρος της Λιθουανίας Ντάλια Γκριμπαουσκάιτε η οποία εμφανίστηκε λάβρος κατά της Ελλάδας.

Σε αντίθεση με την περιρρέουσα ατμόσφαιρα η Λιθουανή πολιτικό δήλωσε «Χρειάζεται περισσότερη δουλειά. Οι προτάσεις δεν είναι στο ικανοποιητικό σημείο. Η Ελλάδα μάλλον δεν έχει καταλάβει τη σοβαρότητα της κατάστασης».

Σημειωτέον ότι η  Γκριμπαουσκάιτε όταν έμπαινε στη Σύνοδο είχε δηλώσει «Οι Ελληνες θέλουν να συνεχίσουν το πάρτι και να πληρώνουν άλλοι».

Λαγκάρντ: Είναι πιο λεπτομερείς οι νέες προτάσεις. Υπάρχει πολύς δρόμος για τις επόμενες 48 ώρες. Εργαζόμαστε στη βάση μιας νέας πρότασης. Υπάρχει περιθώριο για διαπραγματεύσεις και δουλειά.

Ντάισελμπλουμ: Εχουμε σκληρή δουλειά τις επόμενες μέρες

Ρέντσι: Η δουλειά συνεχίζεται

Πηγή: /www.iefimerida.gr/news

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017