Οι τραπεζικές μετοχές θυμίζουν τις αντίστοιχες των εταιρειών του μακαρίτη Λαναρά | Mikrometoxos.gr

Οι τραπεζικές μετοχές θυμίζουν τις αντίστοιχες των εταιρειών του μακαρίτη Λαναρά

03.03.2015 06:22
ΑΓΟΡΑ: Οι διψήφιες ποσοστιαίες μεταβολές στον τραπεζικό κλάδο είναι σχεδόν καθημερινά στην ημερήσια διάταξη και θύμισαν στους παλαιότερους τις μετοχές που συνδέονταν με τις επιχειρήσεις του μακαρίτη Θωμά Λαναρά.
Τέτοιες διακυμάνσεις προσελκύουν κάθε λογής παίκτες αφού το δέλεαρ των αποδόσεων είναι μεγάλο. Βέβαια, στο Χρηματιστήριο είναι «δύσκολο το εύκολο κέρδος» και το μεγάλο τριπάκι είναι να εθιστεί κάποιος στην λογική του «μπες-βγες» μέσα στην εβδομάδα, την ημέρα ή την ώρα.
Είναι μαθηματικά βέβαιο ότι αυτή η τακτική οδηγεί σε μια μόνο κατάληξη: την απώλεια όλου του κεφαλαίου.
Ακόμα και οι πιο δυνατοί κωδικοί, οι πιο προσεκτικοί παίκτες που θα εθιστούν στο καθημερινό μεροκάματο σε αγορές υψηλών διακυμάνσεων δεν θα αντέξουν παραπάνω από ένα μήνα.
Δεν χρειάζεται να κάνει κάποιος πολλά λάθη για να μηδενίσει. Ένα μόνο αρκεί. Και συνήθως αφορά την πράξη που έχει το μεγαλύτερο χρηματικό άνοιγμα. Στο Χρηματιστήριο οι βραχυπρόθεσμοι ξέρουν ότι δέκα κερδοφόρες πράξεις μπορούν άνετα να εξισωθούν από μία ανάποδη κίνηση.

M.X.

*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017