Οι «τορπίλες» του Γιάνη… Και ο «ειδικός»…

 ΒΗΜΑτοδότης  

 

Σήμερα θα σας αποκαλύψω ποιον αποκαλούν… «τορπιλιστή» στην κυβέρνηση.
Η αίσθηση που υπάρχει είναι ότι ο Γιάνης Βαρουφάκης εξακολουθεί να παραμένει εκτός διαπραγματευτικής ομάδας. Και τούτο επειδή το Σάββατο αντ’ αυτού ο Πρωθυπουργός στέλνει αιφνιδιαστικά στις Βρυξέλλες, στην πιο κρίσιμη διαπραγμάτευση με τους δανειστές, τους Ι. Δραγασάκη, Ευκλ. Τσακαλώτο και Ν. Παππά.
Αυτό που παρατηρεί κανείς μετά και αυτή την εξέλιξη είναι ότι ο μεγάλος χαμένος της υπόθεσης που λέγεται«διαπραγμάτευση με τους θεσμούς» δεν είναι άλλος από τον κ. Βαρουφάκη. Πιπιλούσε τόσο καιρό το μυαλό του κ. Τσίπρα, όπως έκανε για ένα διάστημα και με τον Γ. Παπανδρέου, περί «σκληρής διαπραγμάτευσης», ότι δήθεν οι Ευρωπαίοι θα αναγκαστούν να κάνουν πίσω.
Οπως έδειξαν τα πράγματα, έπεσε οικτρά έξω στις προγνώσεις του. Οδεύει έτσι σε περιθωριοποίηση και το μόνο που κάνει κάθε φορά που νιώθει ότι φθάνουμε σε συμφωνία είναι να σπεύδει να την… τορπιλίσει.
… Και ο «ειδικός»
Με τον έναν ή τον άλλον τρόπο και με τις συνεχείς αλλαγές που γίνονται στην ελληνική διαπραγματευτική ομάδα αποκτήσαμε ξαφνικά και μια νέα κατηγορία διαπραγματευτή, αυτήν του «ειδικού».
Συνήθως οι λεγόμενοι «ειδικοί διαπραγματευτές» είναι της απολύτου εμπιστοσύνης του Πρωθυπουργού και προορίζονται για αποστολές στις οποίες είχαν αποτύχει οι προκάτοχοί τους. Ο νέος «ειδικός διαπραγματευτής» δεν είναι άλλος από τον Ν. Παππά.
Τον έστειλαν τις προάλλες μαζί με τον κ. Τσακαλώτο για να διαπραγματευθεί με τους δανειστές και προκάλεσε την έξοδο του ΔΝΤ από τις διαπραγματεύσεις και τον στέλνουν τώρα μαζί με τους Δραγασάκη και Τσακαλώτο για να κλείσει την πιο δύσκολη και πιο κρίσιμη διαπραγμάτευση για τη χώρα.
Αφήστε που δεν είναι λίγοι αυτοί, ακόμη και μέσα στο κόμμα του, που λένε πως ό,τι πιάσει στα χέρια του το καταστρέφει…