Οι συμμαχίες που έφεραν την συμφωνία - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Οι συμμαχίες που έφεραν την συμφωνία

22.02.2015 13:19
ΟΙ ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΔΙΑΛΟΓΟΙ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΕ ΜΕΡΚΕΛ, ΟΛΑΝΤ & ΡΕΝΤΣΙ

Οι συμμαχίες που έφεραν τη συμφωνία

Mετά την επίτευξη του στρατηγικού στόχου της ελληνικής κυβέρνησης στο Eurogroup της Παρασκευής, που ήταν η συμφωνία για ένα πρόγραμμα-γέφυρα χωρίς μέτρα λιτότητας, το ενδιαφέρον μετατοπίζεται πλέον στην αποστολή από την Αθήνα της λίστας με τις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις, οι οποίες θα πρέπει να επικυρωθούν από τους εταίρους.

Εναν σκληρό αγώνα αντοχής επί ένα 24ωρο, στον οποίο κρίθηκε εν πολλοίς η συμφωνία της κυβέρνησης με τους εταίρους και είχε σημείο αναφοράς το «στρατηγείο» στο Μέγαρο Μαξίμου, έδωσε η κυβέρνηση, γνωρίζοντας ότι το «τείχος» Σόιμπλε έπρεπε να… πέσει μέχρι το Eurogroup της Παρασκευής.

Από την Πέμπτη το βράδυ μέχρι την επομένη και το φινάλε της συνεδρίασης στις Βρυξέλλες δεν ήταν μόνο ο Γιάνης Βαρουφάκης που έδωσε τη μάχη. Την ώρα που η αγωνία και η ένταση είχε χτυπήσει κόκκινο από την «υπεραντίδραση» του Γερμανού υπουργού Οικονομικών μπήκαν στο φουλ οι μηχανές στο Μαξίμου, με τον ίδιο τον πρωθυπουργό να προσπαθεί να κινήσει… γη και ουρανό στην Ευρώπη προκειμένου να μη χάσει πολύτιμο χρόνο για μια αμοιβαία επωφελή συμφωνία.

  • Λεπτομέρειες στην έντυπη έκδοση του «Εθνος της Κυριακής»

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017