Οι ξένοι επενδυτές δεν έρχονταν στην Ελλάδα γιατί πολλοί κυβερνητικοί αξιωματούχοι άνοιγαν την πόρτα με το αζημίωτο - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Οι ξένοι επενδυτές δεν έρχονταν στην Ελλάδα γιατί πολλοί κυβερνητικοί αξιωματούχοι άνοιγαν την πόρτα με το αζημίωτο

03.07.2016 03:30

«Η διαπλοκή είναι αντιπαραγωγική, οι ξένοι επενδυτές δεν έρχονταν στην Ελλάδα γιατί πολλοί κυβερνητικοί αξιωματούχοι άνοιγαν την πόρτα με το αζημίωτο. Οι επενδύσεις δεν έφθαναν στην Ελλάδα, γιατί κόστιζαν πριν ακόμη ξεκινήσουν» τόνισε σε ομιλία του στην Κοζάνη ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Τάσος Πετρόπουλος.

Σχετική εικόνα

Ανέφερε ότι «αυτήν την κυβέρνηση δεν μπορεί να την αγγίξει η διαπλοκή» και ότι «πολύ σύντομα θα υπάρξει εξυγίανση με αφορμή την αδειοδότηση των τηλεοπτικών επιχειρήσεων».

Υποστήριξε ότι η κυβέρνηση δέχεται απειλές από μερίδα του επιχειρηματικού κόσμου, ότι υπονομεύεται το έργο της, ενώ αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο πτώχευσης της μεγάλης εμπορικής αλυσίδας «Μαρινόπουλος», γεγονός που μπορεί να δημιουργήσει απρόβλεπτες καταστάσεις στην αγορά.

«Έρχεται ένα πρόβλημα εκεί που δεν το περιμένεις και μάλιστα σε μια χρονική στιγμή όπου έχει τελειώσει η αξιολόγηση και αναμένεται να ξεκινήσει η ομαλή χρηματοδοτική ροή της οικονομίας. Αυτό λοιπόν είναι απειλή».

Έκανε εκτενή αναφορά σε όλα τα μεγάλα έργα, μίλησε για την επανεκκίνηση της κατασκευής των οδικών αξόνων, όπως την ΠΑΘΕ Πάτρα – Κόρινθος, τον οδικό άξονα της Ιόνιας οδού Ιωάννινα – Αντίρριο που θα ολοκληρωθεί το 2017, αλλά και στα έργα του Μετρό της Θεσσαλονίκης.

Τόνισε ότι τα έργα θα ολοκληρωθούν με πολύ μικρότερη από την αρχική δαπάνη για το Δημόσιο, βελτιώνοντας ταυτόχρονα τους δείκτες της απασχόλησης.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017