Οι επενδυτές καλοβλέπουν τις ιαπωνικές μετοχές, παρά την οικονομική στασιμότητα της χώρας | Mikrometoxos.gr

Οι επενδυτές καλοβλέπουν τις ιαπωνικές μετοχές, παρά την οικονομική στασιμότητα της χώρας

02.11.2016 07:00

Οι επενδυτές έχουν αρχίσει να βλέπουν με «καλό μάτι» τις μετοχές της ιαπωνικής αγοράς, παρά την οικονομική στασιμότητα και τον αδύναμο πληθωρισμό που παρατηρείται στην ασιατική χώρα, υποστηρίζει ο στρατηγικός αναλυτής της Deutsche Bank, Francesco Curto.

______
Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του στο CNBC ο κ.Curto, οι επενδυτές που κοιτούν προς την Ιαπωνία είναι αυτοί με μεσοπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη στρατηγική, θεωρώντας τις τρέχουσες τιμές των μετοχών αρκετά ελκυστικές.
Οι μετοχές που ελκύουν περισσότερο το ενδιαφέρον τους είναι όσες αφορούν τον τεχνολογικό τομέα, την αυτοκινητοβιομηχανία, την Υγεία αλλά και το διαδικτυακό λιανικό εμπόριο.

Related image

______
Οι εγχώριες εταιρείες έχουν δεχθεί ισχυρό πλήγμα από την ενίσχυση του γεν έναντι των βασικών ανταγωνιστών του και, κυρίως, έναντι του αμερικανικού δολαρίου. Ενδεικτικά, η ισοτιμία γεν/δολαρίου ήταν περίπου 120 στην αρχή του 2016, ενώ τώρα έχει φτάσει στο 104. Να σημειωθεί πως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προβλέπει αύξηση μόλις 0,3% στο ΑΕΠ της χώρας το 2016, με το αντίστοιχο ποσοστό για το 2017 να είναι 0,1%.

*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017