Οι επενδυτές δεν πιστεύουν το σενάριο της χρεοκοπίας… | Mikrometoxos.gr

Οι επενδυτές δεν πιστεύουν το σενάριο της χρεοκοπίας…

01.04.2015 13:57

Οι επενδυτές δεν πιστεύουν το σενάριο της χρεοκοπίας, καθώς αν το πίστευαν η αγορά θα ήταν 600-550 μονάδες – ίσως και χαμηλότερα – αλλά δεν έχουν και την βεβαιότητα ότι θα υπάρξει συμφωνία έγκαιρα. Γιατί αν το πίστευαν,θα έσπευδαν να το προεξοφλήσουν. Έτσι, δεν παίρνουν νέα ρίσκα, δεν κάνουν νέα πονταρίσματα, περιμένοντας τις εξελίξεις.
Τα ομόλογα ίσως αντικατοπτρίζουν με περισσότερο ρεαλισμό την κατάσταση στην Ελλάδα, η χώρια βρίσκεται σε ζώνη χρεοκοπίας και ο χρόνος είναι ελάχιστος για να βρεθεί λύση σωτηρίας.
Οι μετοχές των τραπεζών δέχονται πιέσεις, ξεχωρίζει η Eurobank καθώς αγοράζει το Fairfax κατέχοντας πλέον το 18% (εκτός ΤΧΣ) της τράπεζας ενώ οι πιέσεις στην Πειραιώς αποδίδονται στην αποχώρηση fund.
Σε ένα τέτοιο περιβάλλον το ελληνικό χρηματιστήριο στην 1η συνεδρίαση του Απριλίου παρ’ ότι ξεκίνησε ανοδικά έχει γυρίσει σε πτώση, με το Γενικό Δείκτη στις 769 μονάδες με ήπια πτώση -0,77%, έχοντας υψηλό ημέρας στις 780,69 μονάδες (+0,67%) και χαμηλό στις 762,60 μονάδες (-1,66%).
Ο τζίρος σε μέτρια επίπεδα, διαμορφώνεται στα 30 εκατ. ευρώ ενώ ο όγκος φτάνει στα 80 εκατ. τεμάχια, με τα 78 εκατ. τεμάχια στις τράπεζες και τα 1,8 εκατ. στα warrants.
Και σήμερα ξεχωρίζει σε όγκους η Eurobank μπορεί το Capital να αποχωρεί αλλά το Fairfax στηρίζει την μετοχή συνεχίζοντας τις αγορές.

bankingnews.gr

 

 

*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017