Οι δανειστές επιμένουν στα πλεονάσματα 3,5% του μνημονίου – Λύσεις στα κόκκινα επιχειρήσεων

Επιμένουν οι δανειστές στα συμφωνηθέντα με την ελληνική κυβέρνηση και στις υπογραφές του τρίτου μνημονίου που έβαλε και απορρίπτουν προς το παρόν, κάθε ιδέα που αφορά στη μείωση των πλεονασμάτων.

Η ελληνική πλευρά πήγε να περάσει …σκληρά όπως πάντα(!!) διαπραγματευόμενη, μείωση πλεονασμάτων από το 3,5%, στο  2,5% το 2019 και στο 2% το 2020, ώστε με αυτά τα νούμερα να καταρτιστεί και το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα που θα κατατεθεί μετά το προσχέδιο του νέου προϋπολογισμού στη Βουλή (3 Οκτωβρίου).

Βάσει μνημονίου, η Ελλάδα  θα πρέπει φέτος να πετύχει πρωτογενές πλεόνασμα 0,5% του ΑΕΠ,  το 2017  1,75% του ΑΕΠ και το 2018 3,5%  του ΑΕΠ.
Κάθε φορά που ο στόχος δεν θα πιάνεται, θα λειτουργεί αυτόματα ο ΚΟΦΤΗΣ, που θα κουρεύει μισθούς και συντάξεις…
ΤΙ ΣΧΕΔΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ

Πιθανή η  συμφωνία με τους δανειστές  στο θέμα της διευθέτησης των μη εξυπηρετούμενων επιχειρηματικών δανείων, υπό την προυπόθεση ότι η ελληνική πλευρά θα δεχθεί να περάσει νόμο που δεν θα ποινικοποιεί τις …υπογραφές των τραπεζικών στελεχών στις περιπτώσεις αναδιαρθρώσεων δανείων των επιχειρήσεων. Σήμερα, οι πάντες αρνούνται να βάλουν υπογραφές, καθώς καραδοκούν οι εισαγγελείς και ο λαικισμός.

Παράλληλα, σχεδιάζεται να νομοθετηθεί ότι σε περιπτώσεις υπερχρεωμένων επιχειρήσεων με μη εξυπηρετούμενα δάνεια, θα αρκεί η πλειοψηφία των πιστωτών να συναινεί στις αλλαγές και στις μεταβιβάσεις, χωρίς τη συμφωνία των βασικών μετόχων που απαιτείται σήμερα.