Οι γαλάζιοι έχουν χιούμορ…

Οι γαλάζιοι έχουν χιούμορ
Πώς νομίζετε ότι αντιμετωπίζουν οι γαλάζιοι τον προεκλογικό αγώνα, τι λένε για τις εκλογές και για τον Αλ. Τσίπρα στις κλειστές  συσκέψεις τους; Και τι δεν λένε… Πρώτα απ’ όλα επί ώρες επιχειρούσαν να βρουν ένα προεκλογικό σύνθημα «πιασάρικο». «Το κεντρικό προεκλογικό σύνθημά μας θα πρέπει να είναι “Θα μειώσουμε τους φόρους” και “Θα ελέγξουμε την παράνομη μετανάστευση”» εισηγήθηκε ο Αδωνις Γεωργιάδης.
Ο Ευ. Μεϊμαράκης τον κοίταξε, όπως μου είπαν, «κάτω από τα μουστάκια του», χαμογέλασε και ρώτησε: «Τίποτε άλλο;». Τότε πετάχτηκε ο Μάκης Βορίδης και είπε: «Νομίζω ότι πρέπει να επικεντρωθούμε στο γεγονός πως ο Τσίπρας είναι λίγος, δεν κάνει για ηγέτης της χώρας». «Αλλος;» ξαναείπε ο Βαγγέλης. Ηταν η σειρά της Ντόρας Μπακογιάννη να πάρει τον λόγο: «Συμφωνώ με τον Αδωνι να υιοθετήσουμε ένα απλό σύνθημα αλλά και με αυτά που είπε ο Βoρίδης». Ο Αδωνις ζήτησε και πάλι τον λόγο «επί της διαδικασίας»: «Είναι ανησυχητικό που η Ντόρα συμφωνεί…». Οπότε ο κ. Μεϊμαράκης λέει προς Βορίδη και Γεωργιάδη: «Εσείς πρέπει να ανησυχείτε που η Ντόρα συμφωνεί μαζί σας».
Ο κ. Μεϊμαράκης έλεγε ότι «ο Τσίπρας θέλει να δραπετεύσει με τις εκλογές» και πως θα πρέπει να ερωτηθεί και η ΝΔ για τους υπηρεσιακούς υπουργούς, ενώ είπε ότι επιμένει στη σύγκληση του Συμβουλίου Αρχηγών μετά την παρέλευση των διερευνητικών εντολών. Η Ντόρα Μπακογιάννη  εξέφρασε την άποψη ότι ο προεκλογικός αγώνας θα είναι «ντέρμπι» ανάμεσα στη ΝΔ και στον ΣΥΡΙΖΑ και ότι ο κ. Τσίπρας φαίνεται να χάνει το παιχνίδι της απόλυτης κυριαρχίας, κάτι με το οποίο συμφώνησε και ο κ. Μεϊμαράκης. Εν συνεχεία ο πρόεδρος της ΝΔ ζήτησε να συναντηθεί με όλους τους υποψηφίους. Ετσι άρχισαν τα τηλεφωνήματα για να καλέσουν τους υποψηφίους  στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ.
Υπήρξε, σας πληροφορώ, και η πρώτη συζήτηση για ανανέωση του ψηφοδελτίου Επικρατείας και οι πάντες έψαχναν έναν… στρατηγό. Οχι, μην πάει το μυαλό σας στον γνωστό στρατηγό που οι πάντες θυμούνται σε εκλογικές αναμετρήσεις αλλά στον στρατηγό Δ. Γράψα, ο οποίος διετέλεσε αρχηγός ΓΕΕΘΑ από το 2007 ως το 2009 και αποστρατεύθηκε πρόωρα, οκτώ μήνες προτού λήξει η θητεία του. Υπήρξαν όμως και αιτήματα, όπως π.χ. η επιμονή του κ. Παπαμιμίκου να είναι στο Επικρατείας, η πρόταση να είναι επίσης στο Επικρατείας ο Σάκης Ιωαννίδης της ΟΝΝΕΔ και να πολιτευτεί ο κ.Φορτσάκης στα Χανιά και όχι στην Α’ Αθηνών, αφού αντιδρούν οι Ν. Κακλαμάνης και Αδωνις Γεωργιάδης.
Τι άλλο νομίζετε ότι έχει απομείνει; Ποιος θα διαχειριστεί την επικοινωνιακή πολιτική του γαλάζιου κόμματος. Εδώ έπεσαν πολλές ιδέες και ακούστηκαν πολλές διαφημιστικές εταιρείες χωρίς να υπάρξει ακόμη κατάληξη. Αλλά έγινε το εξής: συμφώνησαν στην αρχή αντί να συνεργαστούν με γραφεία να συνεργαστούν με επικοινωνιολόγους που είτε πρόσκεινται προς τη ΝΔ είτε είναι συμπαθούντες είτε τέλος πάντων εθελοντές. Ακούστηκαν ονόματα όπως των Σωτ. Παπαδημητρίου και Δ. Μαύρου (πρώτος εξάδελφος του κ. Μαύρου – MRB) και βεβαίως το όνομα της Αλεξίας Μπακογιάννη. Αυτό που απομένει είναι να δούμε αν θα δεχθούν όλοι αυτοί.
Ο ΒΗΜΑτοδότης