Οι «αόρατοι» θεσμοί που δεν κουράζονται πλέον... - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Οι «αόρατοι» θεσμοί που δεν κουράζονται πλέον…

02.03.2015 15:11
Οι «αόρατοι» θεσμοί 

Τώρα θα αναρωτηθείτε ποιος είναι αυτός που συνεχίζει αθορύβως τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα. Ο Γ. Χουλιαράκης, ο οποίος κάνει όλη τη δύσκολη δουλειά με τους τροϊκανούς στις Βρυξέλλες. Και μάλιστα επιτυχώς – «έχει σώσει την κατάσταση» μου λένε. Και όταν βρει λίγο χρόνο πετάγεται ως το Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ για να διδάξει.
Δηλαδή, με δυο λόγια οι τροϊκανοί (ή οι «θεσμοί» – πείτε όπως θέλετε) αντί να είναι στην Αθήνα βρίσκονται στις Βρυξέλλες και διεξάγουν από εκεί τις διαπραγματεύσεις, αλλά, για να κρατηθούν οι τύποι, επισήμως είναι… αόρατοι.
Διαβάζω και ακούω τις τελευταίες ημέρες περί «δημιουργικής ασάφειας». Ιδιαίτερα ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης τη χρησιμοποιεί καθημερινά, λες κι αν δεν το κάνει, κάτι θα του λείψει.
Να σημειώσω πάντως ότι φίλος μου διπλωμάτης με ενημερώνει πως ο αγγλικός όρος «constructive ambiguity», που χαρακτηρίζει πολλά διπλωματικά κείμενα, σημαίνει «εποικοδομητική ασάφεια». Και όχι μόνο αυτό, αλλά την εποικοδομητική ασάφεια δεν την επικαλείσαι συνεχώς, και μάλιστα ονομαστικά, αλλά την αξιοποιείς διακριτικά για να βρεις λύσεις. Ο νοών νοείτω…
ΒΗΜΑτοδότης
*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017