Οι απίστευτες ατάκες Σόιμπλε - Βαρουφάκη - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Οι απίστευτες ατάκες Σόιμπλε – Βαρουφάκη

10.06.2015 14:14
Ξέρετε πώς υποδέχθηκε ο Σόιμπλε τον Γιάνη Βαρουφάκη (δεξιά οι δυο τους σε φωτογραφία αρχείου) τη Δευτέρα το πρωί στο γραφείο του στο Βερολίνο; Με σοκολατάκια, φρέσκο χυμό πορτοκάλι, κρουασάν, νερό σπάρκλινγκ και καφέ. Και τι νομίζετε ότι έκανε ο κ. Βαρουφάκης για να σπάσει τον πάγο, αφού η κυβέρνηση βρισκόταν ήδη κολλημένη στον τοίχο; Προσκάλεσε τον κ. Σόιμπλε να επισκεφθεί την Ελλάδα: «Μόνον εμείς στον ΣΥΡΙΖΑ μπορούμε να σας υποδεχθούμε μεγαλοπρεπώς, κανένας άλλος στην Ελλάδα δεν μπορεί να κάνει τέτοιο, γιατί όταν θα έρθετε δεν πρόκειται να υπάρξει καμία διαδήλωση εναντίον σας. Ελέγχουμε την κατάσταση» μαθαίνω ότι του είπε.

nnn

Γέλασαν βεβαίως και οι δύο, και ο κ. Σόιμπλε δήλωσε ότι κάποια στιγμή θα έρθει στην Ελλάδα, αφού του υποσχέθηκαν πως δεν θα υπάρξουν διαδηλώσεις εναντίον του, πλην όμως (όπως τα καλά πουλάκια της Καγκελαρίας μού κελάηδησαν) ο κ. Βαρουφάκης ήθελε κάτι παραπάνω: «Δεν μου λέτε», λέει σχεδόν καπάκι στον Σόιμπλε, «έχετε εξουσιοδότηση να κάνετε ό,τι θέλετε, να εφαρμόσετε δηλαδή τη δική σας πολιτική;».
Ο κ. Σόιμπλε απάντησε αρνητικά. «Ούτε εγώ έχω εξουσιοδότηση να υπογράψω μνημόνιο», του είπε ο κ. Βαρουφάκης, «συνεπώς θα πρέπει να υπάρξει κάποια λύση, γιατί διαφορετικά θα είναι κακό για όλους μας». Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών φάνηκε να συμφωνεί (ως προς το να βρεθεί η λύση το συντομότερο).

nnn

Πέρασαν από τότε 75 ολόκληρα λεπτά (σε μια συνάντηση 90 λεπτών) και με τους δύο να διατηρούν τις θέσεις τους, ενώ κανένας από τους δύο ή από οποιαδήποτε άλλη πηγή δεν αποκαλύπτει τι ακριβώς ειπώθηκε σε αυτό το χρονικό διάστημα.
Λίγο προτού φύγει όμως ο κ. Βαρουφάκης φέρεται να ρώτησε τον κ. Σόιμπλε: «Και τι με συμβουλεύετε να κάνω τώρα;». Ο κ. Σόιμπλε τού απάντησε αμέσως: «Να υπογράψατε το Μνημόνιο, να συμφωνήσετε στο κείμενο των τριών, αυτό που σας έδωσε ο κ. Γιούνκερ…».
Ηταν, αν θέλετε, η τελευταία συμβουλή που μπορούσε να δώσει ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, αλλά ο κ. Βαρουφάκης αρνήθηκε να την πάρει και φέρεται ότι του είπε: «Αν υπογράψουμε, σε έξι μήνες θα είμαστε πάλι τα ίδια». Αλλες πληροφορίες λένε ότι ο κ. Σόιμπλε συμφώνησε σε αυτό που είπε ο έλληνας υπουργός Οικονομικών, άλλες ότι απλώς κούνησε το κεφάλι του. Οπως και να ‘χει το πράγμα, ο κ. Βαρουφάκης έφυγε από το γραφείο του λέγοντας απλώς«συζητήσαμε αλλά δεν διαπραγματευτήκαμε».

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017