«Οι αγορές είναι έτοιμες για μία πολύ ισχυρή διόρθωση, πιθανώς ακόμη και για ένα ατύχημα»… | Mikrometoxos.gr

«Οι αγορές είναι έτοιμες για μία πολύ ισχυρή διόρθωση, πιθανώς ακόμη και για ένα ατύχημα»…

26.03.2015 02:43
Στα πρόθυμα της κατάρρευσης βρίσκονται οι αγορές διεθνώς, με την Phoenix Capital να προειδοποιεί τους επενδυτές για πιθανό… κραχ, το οποίο θα ωχριά μπροστά στην κατάρρευση του 2007!
«Οι αγορές είναι έτοιμες για μία πολύ ισχυρή διόρθωση, πιθανώς ακόμη και για ένα ατύχημα» τονίζει η Phoenix Capital. Επιχειρηματολογώντας υπέρ της δυσοίωνης εκτίμησής της, η επενδυτική εταιρεία χαρακτηρίζει ως Νούμερο 1 οιωνό τα εταιρικά κέρδη, τα οποία συνιστούν και τον «οδηγό» των αγορών.
Όπως εξηγεί, τα εταιρικά κέρδη διαρκώς συρρικνώνεται, με το ρυθμό μείωσης μάλιστα να είναι καταιγιστικός.

Ένα ακόμη δυσοίωνο στοιχείο είναι το γεγονός πως οι δείκτες των αγορών εκτινάχθηκαν σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα, ενώ την ίδια ώρα, όπως προαναφέρθηκε, τα εταιρικά κέρδη συρρικνώνονταν.

«Οι αγορές βρίσκονται στο χειρότερο σημείο των 10 ετών» σημειώνει σε απαισιόδοξο τόνο η Phoenix Capital. Το καλύτερο σενάριο, συνεχίζει, προβλέπει μία διόρθωση της τάξης 10% – 15% και το χειρότερο ένα ανεξέλεγκτο κραχ…

*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017