Οδικός χάρτης για την αποκατάσταση των ζημιών στο λιμάνι της Σαντορίνης

τoυ Μηνά Τσαμόπουλου

http://www.newmoney.gr/

Η πλήρης ανακατασκευή του λιμένα Σαντορίνης, λόγω των ζημιών που έχει υποστεί, αποφασίστηκε σε ευρεία σύσκεψη, υπό τον Υπουργό Ναυτιλίας, Παναγιώτη Κουρουμπλή και τον Γ.Γ. Λιμένων Χρήστο Λαμπρίδη, καθώς και με την ευρεία συμμετοχή υπηρεσιακών στελεχών της Γενικής Γραμματείας Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής.

Στη σύσκεψη ήταν παρόντες ο Διευθυντής Λιμενικών Υποδομών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, Θεόδωρος Τσουκαλάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης, ο Δήμαρχος Σαντορίνης Αναστάσιος Νικόλαος Ζώρζος, και ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Σαντορίνης, Ηλίας Πελέκης.

Η σημασία του λιμανιού του Αθηνιού είναι μεγάλη, αφού δέχεται τεράστιο τουριστικό φόρτο ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες αλλά και βαριά φορτία το χειμώνα.

Ο ΥΝΑ αναγνώρισε τη σημασία του λιμανιού και επέμεινε ότι το έργο που θα γίνει πρέπει να είναι ένα λιμάνι που να έχει επάρκεια και να αντέξει στο χρόνο, δεδομένων των εδαφολογικών και κλιματικών συνθηκών του νησιού. Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης οι απόψεις όλων συνέκλιναν στη λύση που εξασφαλίζει ότι το νησί θα αποκτήσει ένα στέρεο και μεγαλύτερο λιμάνι, ικανό να ανταποκρίνεται στα τεράστια φορτία που δέχεται, καθώς και στην εικόνα που δικαιούται να έχει η Σαντορίνη, ως παγκόσμιος τουριστικός προορισμός.

Ο κ. Λεονταρίτης ζήτησε την πολιτική στήριξη του Υπουργού Ναυτιλίας για την εκτέλεση του έργου και ο κ. Κουρουμπλής δήλωσε ότι υπάρχει η πολιτική βούληση για να γίνει ένα καλό έργο. Συστάθηκε ολιγομελής Επιτροπή για την εποπτεία της εκτέλεσης του έργου, η οποία αποτελείται από τον ΓΓ. Λιμένων, Χρήστο Λαμπρίδη, τον αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, Γιώργο Λεονταρίτη και τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Σαντορίνης, Ηλία Πελέκη, καθώς και από στελέχη της Γενικής Γραμματείας Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής.