ΟΤΕ: Σχολιασμός 9μήνου από τον κ.Μάνο Χατζηδάκη - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

ΟΤΕ: Σχολιασμός 9μήνου από τον κ.Μάνο Χατζηδάκη

18.11.2014 13:46

ΟΤΕ: Τα αποτελέσματα εννεαμήνου έδειξαν αντοχή στις πιέσεις του ανταγωνισμού και βοηθήθηκαν από την αύξηση των συνδρομητών στην ΟΤΕ tv αλλά και τις ευρυζωνικές συνδέσεις.

Οι συγκεκριμένες δύο προιοντικές κατηγορίες αποτελούν και το σημείο αναφοράς στην ανάπτυξη της εταιρίας. Ο λόγος είναι ότι η διείσδυση τ απέχουν σημαντικά από άλλες ανεπτυγμένες χώρες.

Συγκριμένα τα ευρυζωνικά δίκτυα στην Ελλάδα παρουσιάζουν ποσοστό διείσδυσης 54% στα νοικοκυριά που διαθέτουν τηλέφωνο με τις υπόλοιπες χώρες του ευρώ να βρίσκονται αισθητα υψηλότερα από το 70%.Επίσης ο βαθμός μετάδοσης δεδομένων σε κινητά τηλέφωνα στην Ελλάδα παραμένει σχετικά χαμηλός (~79ΜΒ ανά συνδρομητή) όταν χώρες όπως η Ισπανία και η Ιταλία βρίσκονται στα 260ΜΒ.

Τα νούμερα μετάδοσης παραμένουν σχετικά χαμηλά σε σχέση με τον μέσο όρος της ταχύτητας των ευρυζωνικών δικτύων των χωρών της Ευρωζώνης. Επομένως η αύξηση της ταχύτητας μετάδοσης δεδομένων μέσω της απόκτησης των νέων φασμάτων μετάδοσης καθώς και η αύξηση της χρήσης μεταφοράς δεδομένων σε κινητά δίκτυα μπορούν κάνουν πιο ελκυστικές τις υπηρεσίες της εταιρίας και να επαναφέρουν τις πωλήσεις του ΟΤΕ σε θετική τροχιά απορροφώντας τις απώλειες εσόδων από την πίεση του ανταγωνισμού σε τιμολόγια double play.

Από την άλλη πλευρά η αύξηση στους συνδρομητές στην OTEtv αναμένεται να αυξηθεί μετά την προσθήκη των αγώνων του Champions League την περίοδο 2015 – 2018 ενώ Ο ΟΤΕ θα έχει και τα αποκλειστικά δικαιώματα μετάδοσης του Europa League.

Αν και δεν είναι εύκολο να ποσοτικοποιηθεί η επίδραση των αγώνων στην συνδρομητική βάση η προσθήκη των αγώνων του Αγγλικού Πρωταθλήματος (Premiership) αύξησε σε ένα χρόνο τους συνδρομητές κατά 120.000.

Ακόμα και στα μεγέθη που βρίσκεται η αγορά της συνδρομητικής τηλεόρασης (~800 χιλιάδες συνδέσεις) από τις δύο βασικές ανταγωνίστριες εταιρίες υπάρχει αρκετός χώρος ανάπτυξης καθώς και εδώ οι υπόλοιπες χώρες της Νότιας Ευρώπης (Ισπανία, Ιταλία) βρίσκονται σε ποσοστό διείσδυσης 30% όταν στην Ελλάδα το αντίστοιχο  ποσοστό βρίσκεται στο 21%.

Οι ενστάσεις για την ανταγωνιστικότητα των εθνικών ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων είναι δεκτές, ωστόσο η ποιότητα του προγράμματος των «ελεύθερων» τηλεοπτικών καναλιών κατά τα τελευταία χρόνια έχει μάλλον ευνοήσει την μετακίνηση πολλών τηλεθεατών προς την συνδρομητική τηλεόραση.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017