ΟΤΕ: Στη «Caa2» από «B3» προηγουμένως, υποβάθμισε την αξιολόγηση του ο οίκος Moody’s - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

ΟΤΕ: Στη «Caa2» από «B3» προηγουμένως, υποβάθμισε την αξιολόγηση του ο οίκος Moody’s

02.07.2015 22:10

ΟΤΕ: Στη «Caa2» από «B3» προηγουμένως, υποβάθμισε την αξιολόγηση του Οργανισμού Τηλεπικοινωνιών Ελλάδας (ΟΤΕ) ο οίκος Moody’s.

Η υποβάθμιση της αξιολόγησης του ΟΤΕ αντανακλά την επιδείνωση των συνθηκών στην Ελλάδα, της οποίας η αξιολόγηση υποβαθμίστηκε χθες, Τετάρτη, σε «Caa3».

«Ο ΟΤΕ είναι κυρίως μία ελληνική επιχείρηση, καθώς το 70% των εσόδων παράγεται στην Ελλάδα» αναφέρει η Moody’s.

«Αν και ο ΟΤΕ έχει λάβει μέτρα θωράκισης και απεξάρτησης από την ελληνική οικονομία, η υποβάθμιση της αξιολόγησης της Ελλάδας ασκεί πιέσεις στην αξιοπιστία του Οργανισμού, ο οποίος παραμένει στενά συνδεδεμένος με το εγχώριο περιβάλλον»…

Όπως προειδοποιεί ο οίκος αξιολόγησης, η επιδείνωση των συνθηκών στην Ελλάδα συμβάλλει στην αύξηση των κινδύνων για τις επιχειρηματικές και χρηματοδοτικές προοπτικές του ΟΤΕ.

Η πρόσφατη αναταραχή, εξηγεί, επηρεάζει αρνητικά την επενδυτική και καταναλωτική εμπιστοσύνη, η οποία έχει αντίκτυπο στα έσοδα του ΟΤΕ.

Παράλληλα, η τραπεζική αργία και η επιβολή των κεφαλαιακών περιορισμών (capital controls) θα οδηγήσει σε αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τον ΟΤΕ. 

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017