ΟΤΕ: Στάση αναμονής για το 10% και την εξαγορά της Nova | Mikrometoxos.gr

ΟΤΕ: Στάση αναμονής για το 10% και την εξαγορά της Nova

26.02.2015 21:48
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΣΑΜΑΖ

Στάση αναμονής τόσο για το ζήτημα του 10% του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΤΕ όσο και για την εξαγορά της NOVA τηρεί η διοίκηση του Ομίλου και η Deutsche Telekom.

ΟΤΕ: Στάση αναμονής για το 10% και την εξαγορά της Nova

Oπως επεσήμανε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ, Μιχάλης Τσαμάζ κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με αναλυτές που πραγματοποιήθηκε μετά την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων όσον αφορά στην εξαγορά του υπόλοιπου 10% του ΟΤΕ: «Περιμένουμε την κυβέρνηση να μας διατυπώσει τη θέση της».

Για το ζήτημα της NOVA, ο κ. Τσαμάζ υπογράμμισε ότι είναι απαραίτητο να ξεκαθαριστεί το τοπίο στην αγορά χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει ότι ο Όμιλος αίρει το ενδιαφέρον του για την εξαγορά: «Τώρα δεν είναι ο χρόνος για να κάνουμε κάποια κίνηση. Η κατάσταση είναι αυτή τη στιγμή τέτοια που πρέπει να είμαστε προσεκτικοί όσον αφορά στις κινήσεις μας στην αγορά» είπε.

Προσέθεσε μάλιστα ότι ο ΟΤΕ δεν θα πάρει καμία απόφαση για την κατάθεση ή όχι οικονομικής προσφοράς «αν το εξωτερικό περιβάλλον δεν σταθεροποιηθεί».

Αποσαφήνισε, πάντως, ότι δεν είναι στις προθέσεις τους να απαντήσουν σε κάποια κίνηση ανταγωνισμού εάν δεν είναι σίγουροι για την κίνησή τους.

Υπενθυμίζεται ότι ο ΟΤΕ είχε υποβάλει μη δεσμευτική πρόταση για την εξαγορά της Nova ύψους 250 έως 300 εκατομμυρίων ευρώ. Σύμφωνα με τον ΟΤΕ το εύρος του τιμήματος προσαρμόζεται ανάλογα με τα ταμειακά διαθέσιμα και τις δανειακές υποχρεώσεις (debt free/cash free basis) της Nova.

*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017