ΟΠΑΠ - VLT’s [Aνάλυση από τον κ. Μάνο Χατζηδάκη της ΒΕΤΑ ΑΧΕΠΕΥ] - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

ΟΠΑΠ – VLT’s [Aνάλυση από τον κ. Μάνο Χατζηδάκη της ΒΕΤΑ ΑΧΕΠΕΥ]

19.06.2015 07:00

ΟΠΑΠ – VLT’s [Aνάλυση από τον κ. Μάνο Χατζηδάκη της ΒΕΤΑ ΑΧΕΠΕΥ] : Ωρίμασε ο καιρός για να ξεκινήσει η έναρξη των VLT’s ή αλλιώς των παιγνιομηχανών του οργανισμού.

Ένα σημαντικό μέρος της προετοιμασίας της πρώτης φάσης έχει ολοκληρωθεί (ανάδειξη προμηθευτών, τεχνολογικός πάροχος, αγορά των πρώτων 2.500 μηχανημάτων, κλείσιμο των χώρων για  τα πρώτα καταστήματα, συνεντεύξεις με στελέχη των νέων καταστημάτων κλπ)

Kαι φαίνεται ότι παίζονται οι καθυστερήσεις πριν την επίσημη έναρξη τους. Υπενθυμίζεται ότι στην πρώτη φάση υλοποίησης που αφορά αποκλειστικά τα μηχανήματα του ΟΠΑΠ θα εγκατασταθούν 16.500 «μηχανάκια».

Τι μπορεί να φέρουν τα VLT’s; Δεδομένου ότι η παράνομη αγορά εκτιμάται σε 1,2 δις ευρώ σε ήδη 40.000 εγκατεστημένα μηχανήματα, μια μετάφραση του 70% σε νόμιμη χρήση θα αυξήσει τα λειτουργικά κέρδη του ΟΠΑΠ κατά 200 εκατ. ευρώ ή 40%.

Οι εκτιμήσεις της αγοράς γίνονται με μέση ημερήσια είσπραξη ανά μηχάνημα της τάξεως των 65 – 75 ευρώ. Ωστόσο υπάρχει και η Ιταλία.

Η κατάσταση εκεί φαίνεται ότι στο ξεκίνημα έγινε εκρηκτική, καθώς από τα 100 ευρώ ανά ημέρα εκτοξεύθηκε στα 300. Για να επανέλθουν στα 130 – 140 ευρώ που είναι η τωρινή περίοδος ωρίμανσης.

Εγκαταστάθηκαν αρχικά 56.500 μηχανήματα και σε δεύτερο χρόνο άλλες 410.000 παιγνιομηχανές χαμηλότερων χρηματικών επάθλων που έριξαν μεν την απόδοση ανά μηχάνημα…

Ωστόσο σε επίπεδο μικτών κερδών (Gross Gaming Revenue) η Ιταλία “τρέχει” με 9,5 δις ευρώ, 8 φορές περισσότερα από τα προσδοκώμενα έσοδα στην Ελλάδα.

ΑΝΑΛΥΤΕΣ-Σταμάτης Δραζιώτης: Και φέτος ο κ. Δραζιώτης της Eurobank Equities αναδείχθηκε ως ο καλύτερος Έλληνας αναλυτής για το 2014 και μάλιστα με μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο.

Είναι η τρίτη συνεχόμενη κατάκτηση για τον ίδιο, ενώ την πρώτη θέση των τμημάτων ανάλυσης στην Ελλάδα κατέλαβε η Eurobank Equities επαναλαμβάνοντας την περυσινή πρωτιά της

Εχοντας ομολογουμένως μια εξαιρετική παρουσία που αποτυπώνεται στο υψηλότερο μερίδιο αγοράς από όλες τις ελληνικές χρηματιστηριακές εταιρίες.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017