ΟΠΑΠ - Επισήμανση: Τι θα συμβεί αν η Κυβέρνηση αναιρέσει το καθεστώς προσωρινών αδειών - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

ΟΠΑΠ – Επισήμανση: Τι θα συμβεί αν η Κυβέρνηση αναιρέσει το καθεστώς προσωρινών αδειών

23.03.2015 08:56
ΟΠΑΠ – Επισήμανση: Εφόσον η Κυβέρνηση αναιρέσει το καθεστώς προσωρινών αδειών στο διαδικτυακό στοίχημα υιοθετώντας τη σχετική νομοθεσία του 2011 οι επιπτώσεις στα έσοδα του ΟΠΑΠ δεν θα είναι ιδιαίτερα αρνητικές.
Και τούτο διότι ο ανταγωνισμός ήδη υπάρχει στο διαδίκτυο με προσωρινές άδειες. Επιπλέον με την αγορά της 5ετούς άδειας για κάποιους παρόχους η διεξαγωγή του στοιχήματος μπορεί να κριθεί ασύμφορη από την στιγμή που θα υπάρξει κάποια σταθερή αμοιβή (δικαίωμα λειτουργίας) για κάθε χρόνο λειτουργίας.
Το διαδικτυακό στοίχημα έχει πολύ χαμηλότερο ποσοστό κέρδους για τον πάροχο (περίπου 10% στα μικτά κέρδη) λόγω της υψηλής συμμετοχής των πονταρισμάτων κατά την διάρκεια των αγώνων.
ΟΠΑΠ(Ι): Το παραδοσιακό στοίχημα στα πρακτορεία έχει ποσοστό 30%. Αυτό σημαίνει ότι ένα μικτό έσοδο 10 ευρώ που αμέσως θα φορολογείται με 30%, θα αφαιρούνται τα λειτουργικά έξοδα και εν συνεχεία θα φορολογείται με 26% (εταιρικός φόρος) θα μένει ένα πολύ οριακό αποτέλεσμα για τον πάροχο.
Αν σε αυτό το οριακό αποτέλεσμα αφαιρεθεί το εφάπαξ έξοδο για το δικαίωμα χρήσης, τότε ο διαδικτυακός πάροχος μπορεί να μπαίνει και «μέσα».
Από την άλλη πλευρά  με την κίνηση αυτή εξομαλύνεται ένα περιβάλλον λειτουργίας στο οποίο ισχύουν αρκετές δεσμεύσεις για τον ΟΠΑΠ (π.χ. bonus) οι οποίες δεν ισχύουν σε λειτουργούς που κατέχουν προσωρινή άδεια.

 

*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017