ΟΛΠ και ΟΛΘ… προχωρούν οι διαδικασίες ιδιωτικοποίησης | Mikrometoxos.gr

ΟΛΠ και ΟΛΘ… προχωρούν οι διαδικασίες ιδιωτικοποίησης

12.08.2015 02:24
EΞΕΛΙΞΕΙΣ: Τις επόμενες δύο εβδομάδες αναμένεται να ανακοινωθεί η ημερομηνία για την έναρξη των διαγωνισμών αξιοποίησης του ΟΛΠ και του ΟΛΘ, με στόχο έως τον Οκτώβριο να έχουν κατατεθεί οι δεσμευτικές προτάσεις για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου των δύο λιμανιών.
Σύμφωνα με αξιωματούχο του ΤΑΙΠΕΔ, εκτός της διαδικασίας για τα λιμάνια, δεσμευτικές προσφορές αναμένεται να υποβληθούν έως τον Δεκέμβριο και για τις ΤΡΑΙΝΟΣΕ – ROSCO.
Παράλληλα, σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο, το ελληνικό δημόσιο θα πρέπει έως τον Σεπτέμβριο να έρθει σε διακανονισμό με τη διοίκηση του ΟΛΠ για τη νέα σύμβαση παραχώρησης.

ολπ

Ο συγκεκριμένος διακανονισμός θα ορίζει τους όρους χρήσης και εκμετάλλευσης της γης, των κτισμάτων και της υποδομής της χερσαίας ζώνης του λιμανιού, το ποσοστό του ετήσιου ανταλλάγματος προς το κράτος, που αυτή τη στιγμή είναι 2% επί του κύκλου εργασιών, ενώ θα αφαιρεθούν από τον οργανισμό λιμένος Πειραιώς οι διοικητικές και ρυθμιστικές εξουσίες.
Σημειώνεται ότι για την απόκτηση του 51% του ΟΛΠ, ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει οι COSCO, AMP TERMINALS MAERSK και ICTSI.
Για το 67% του ΟΛΘ, ενδιαφέρον έχουν επιδείξει οι εξής οκτώ εταιρείες:
1. APM Terminals, B.V.
2. Deutsche Invest Equity Partners, GmbH
3. Duferco Participations Holding S.A.
4. International Container Terminal Services, Inc
5. Mitsui & Co., Ltd.
6. P&O Steam Navigation Company (DP World)
7. Russian Railways JSC / GEK TERNA S.A.
8. Yilport Holding Inc…
*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017