ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ σχολιάζουν: Συνίσταται απόλυτη επιφύλαξη, τουλάχιστον για τα συντηρητικά χαρτοφυλάκια - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ σχολιάζουν: Συνίσταται απόλυτη επιφύλαξη, τουλάχιστον για τα συντηρητικά χαρτοφυλάκια

21.11.2014 05:25

Η άνοδος των τελευταίων συνεδριάσεων, δεν δικαιολογείται από το εγχώριο μακροοικονομικό περιβάλλον, ούτε από την μη βελτιωμένη εικόνα των πολιτικών συνθηκών, επισημαίνει ο Σέργιος Μελαχροινός.

Για τον λόγο αυτό, άλλωστε, η επιλεγμένη άνοδος των μετοχικών αξιών δεν συνδυάστηκε με αποκλιμάκωση των πιέσεων στα Ελληνικά ομόλογα και μείωση του spread.

Έτσι η τελευταία ανοδική κίνηση δεν αποκλείεται να αποσκοπεί καθαρά και μόνο στην βελτίωση ορισμένων αποτιμήσεων, εν όψει κλεισίματος βιβλίων των ξένων διαχειριστών.

Τα θέματα που θα συνεχίσουν να προβληματίζουν την Αγορά είναι η απαιτούμενη συμφωνία Κυβέρνησης – τρόικας και η “επόμενη μέρα” μετά την έξοδο της Χώρας από τα προγράμματα στήριξης, όπως και οι πολιτικές εξελίξεις.

Με δεδομένο ότι η τελευταία κίνηση έχει σαν “κινητήριους μοχλούς” κερδοσκοπικά κεφάλαια, συνίσταται απόλυτη επιφύλαξη τουλάχιστον για τα θεωρούμενα συντηρητικά χαρτοφυλάκια, σύμφωνα με την άποψη του αναλυτή της Solidus Sec.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017