ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ μας συμβουλεύουν: Σήμερα ο κ. Βαγγέλης Σιούτης | Mikrometoxos.gr

ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ μας συμβουλεύουν: Σήμερα ο κ. Βαγγέλης Σιούτης

30.05.2015 03:42

ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ μας συμβουλεύουν: “Άλλη μία εβδομάδα με έντονες διακυμάνσεις, αλλά στο γνωστό εύρος διακύμανσης 810 με 858 μονάδες” αναφέρει ο Βαγγέλης Σιούτης.

Ο Γενικός Δείκτης κινείται σε αυτό το εύρος πάνω από τέσσερις εβδομάδες. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι ανοδικές συνεδριάσεις εναλλάσσονταν με τις πτωτικές, κατά την διάρκεια της εβδομάδας

Φυσικά, ανάλογα με τις δηλώσεις, τα δημοσιεύματα και τις φήμες γύρω από τις εξελίξεις στη διαπραγμάτευση με τους Δανειστές.

Αυτό είχε ως συνέπεια να συνεχίζεται να στενεύουν οι “Bollinger Bands” και να πλησιάζουν οι μέρες που ανάλογα με τις εξελίξεις θα δοθεί μια σημαντική κίνηση στην Αγορά.

Ο εκθετικός ΚΜΟ 200 ημερών έχει κατέλθει στις 900 μονάδες, ο απλός στις 912 μονάδες ενώ τελικός στόχος σε περίπτωση συμφωνίας είναι οι 945 μονάδες που είναι η κορυφή του 2015 

Και σημαντικό σημείο σύμφωνα με το Fibonacci Retracement (61,8%) όλης της πτωτικής κίνησης από τα υψηλά του Μαρτίου του 2014 (1380 μονάδες).

Σε αντίθετη περίπτωση περιοχή στήριξης θα αποτελέσουν οι 750 μονάδες και στη συνέχεια τα χαμηλά έτους (692 μονάδες).

Η τελευταία συνεδρίαση ήταν “ειδικών συνθηκών” λόγω του rebalancing στους δείκτες MSCI και FTSE. Είχε υπερβολές, αυξημένους τζίρους και trading που θα ισορροπήσουν από την συνεδρίαση της Τρίτης.

Θα επαναλάβουμε για ακόμη μία φορά ότι περιμένουμε στο πολιτικό σύστημα να επικρατήσει η ωριμότητα και οι λογικές κινήσεις και όχι ο λαϊκισμός. Η πραγματική Οικονομία ασφυκτιά και αναμένει. 

Ακολουθούν κρίσιμοι μήνες αφού μετά την όποια τρέχουσα συμφωνία έρχεται ένα καυτό Φθινόπωρο και θα πρέπει να υπάρχει σχεδιασμός για να λυθούν τα κρίσιμα ζητήματα του χρέους και της χρηματοδότησης των επόμενων ετών.

Το Σαββατοκύριακο οι εισηγμένες ολοκληρώνουν την δημοσίευση των αποτελεσμάτων Α’ τριμήνου με αρκετές εξ αυτών να δείχνουν αντοχές σε αυτό το δύσκολο επιχειρηματικό περιβάλλον.

Εντός της προσεχούς εβδομάδας θα περιμένουμε και την απόφαση της ΕΚΤ για τον ELA” επισημαίνει ο υπεύθυνος της Guardian Trust ΑΧΕΠΕΥ.

*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017