Ξηλώθηκε η ρόδα στο Σύνταγμα - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Ξηλώθηκε η ρόδα στο Σύνταγμα

29.12.2016 17:00

Συνεργεία του Δήμου Αθηναίων, με εντολή του Δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη ξήλωσαν τη ρόδα που είχε στηθεί στο Σύνταγμα μετά το σάλο που δημιουργήθηκε. Για την υπόθεση υπέβαλε την παραίτηση του ο πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων Χρήστος Τεντόμας.

Την απομάκρυνση και αποσυναρμολόγηση της ρόδας είχε ζητήσει από χθες ο Δήμος Αθηναίων. «Ακολουθώντας την αρνητική γνωμοδότηση της Επιτροπής Θεαμάτων, ο Δήμος Αθηναίων απορρίπτει το αίτημα της επιχείρησης που διαχειρίζεται τη Ρόδα Παρατήρησης στην πλατεία Συντάγματος να παραταθεί η παραμονή της έως ότου προσκομιστούν τα απαιτούμενα συμπληρωματικά στοιχεία. Ο Δήμος Αθηναίων ζήτησε την αποσυναρμολόγηση και την απομάκρυνση της κατασκευής» ανέφερε σε ανακοίνωσή του.

Υπενθυμίζεται ότι τα βαγόνια είχαν ξεκινήσει να αποσυναρμολογούνται από το πρωί της Τετάρτης λόγω της κακοκαιρίας.

Την ίδια ώρα προκαταρκτική έρευνα διενεργείται από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών με αφορμή μηνυτήρια αναφορά ανταγωνίστριας εταιρείας αλλά και δημοσιεύματα του Τύπου που κάνουν λόγο για επικινδυνότητα στη χρήση της ρόδας που τοποθετήθηκε στο Σύνταγμα για τις μέρες των γιορτών.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής θα διερευνηθεί εάν υπάρχει θέμα παραβίασης πολεοδομικών όρων που μπορούν να προκαλέσουν έκθεση σε κίνδυνο, καθώς και παράβαση καθήκοντος, αφού η ρόδα στήθηκε χωρίς να ληφθεί η απαραίτητη πιστοποίηση ασφάλειας.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017