Ξεκινάει το πρωτάθλημα της Super League με την έγκριση Τσίπρα

Μετά τη συνάντηση του Κοντονή με τους Μαρινάκη-Αλαφούζο και τη συμφωνία για λήψη μέτρων κατά της βίας
To modus vivendi για την συνέχιση του πρωταθλήματος της Super League συμφωνήθηκε στη συνάντηση που είχαν χθες ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής με τους προέδρους των ΠΑΕ Ολυμπιακού και ΠΑΟ, Βαγγέλη Μαρινάκη και Γιάννη Αλαφούζο.

Η ανακοίνωση του υφυπουργού μετά τη συνάντηση προδικάζει την απόφασή του για επανέναρξη του πρωταθλήματος μετά τη νέα συνάντηση που θα έχει σήμερα με τον πρόεδρο της Super League Γ. Μποροβήλο στις 15.00 το μεσημέρι. Πριν απ’ αυτή, ο Σταύρος Κοντονής θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στην οποία θα του μεταφέρει τα όσα συζήτησε με τους Β.Μαρινάκη-Γ.Αλαφούζο.

Οι τρεις άνδρες συμφώνησαν την λειτουργία των καμερών σε όλα τα γήπεδα όπου γίνονται αγώνες και μάλιστα άμεσα.

– Τη μετατροπή των συνδέσμων σε λέσχες, με τις ΠΑΕ όμως να έχουν ενστάσεις αφού θεωρούν ότι δεν μπορούν να ελεγχθούν απόλυτα όλοι οι οπαδοί σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

– Αναθεώρηση του πειθαρχικού κώδικα και αυστηροποίηση των ποινών.

– Πλήρης εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου και

– Παροχή της δυνατότητας στους διαιτητές να διακόπτουν ή να μην ξεκινούν αγώνες όταν σημειώνονται έκτροπα και ρίψεις αντικειμένων.
Η ΠΑΕ Ολυμπιακός πήρε θέση για το θέμα:

«Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του κου Κοντονή και συναντήθηκε με τον ομόλογό του του Παναθηναϊκού.

Συμφώνησαν στο πλαίσιο που περιέγραψε ο κύριος Μαρινάκης στις δηλώσεις του μετά το Δ.Σ. της Λίγκας.

Το ζητούμενο για τον Ολυμπιακό είναι να αρχίσει ξανά το πρωτάθλημα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και να τελειώσει όπως πρέπει.

Να μπουν άμεσα σε ισχύ βαριές ποινές για τα φαινόμενα βίας (με άμεσες προτάσεις της Σούπερ Λίγκας στην ΕΠΟ) και να εναρμονιστεί το Πειθαρχικό Δίκαιο με το αυστηρό πλαίσιο της UEFA.

Ο κος Μαρινάκης και ο Ολυμπιακός θα είναι πρωτοπόροι στο καλύτερο αύριο του ελληνικού ποδοσφαίρου».