«Ξαναχτύπησε» ο Μιχελογιαννάκης: Εγώ μαιμούνι δεν γίνομαι

Ο γνωστός από τη δήθεν «απεργία πείνας» στο Σύνταγμα βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μιχελογιανάκης δήλωσε «εγώ μαϊμούνι δεν γίνομαι».

Αφορμή η επικείμενη λίστα μεταρρυθμίσεων που θα παρουσιαστεί στους εταίρους τη Δευτέρα. Ο βουλευτής Ηρακλείου είπε ότι υπάρχουν «κόκκινες γραμμές» για τον ίδιο και άλλους βουλευτές, βάζοντας πρώτο θέμα τις ιδιωτικοποιήσεις, τα ζητήματα υγείας και πρόνοιας και τον ΕΝΦΙΑ.

«Εμείς εκλεγήκαμε λέγοντας, κανένα από τα 14 αεροδρόμια στα χέρια ιδιωτών» σημείωσε σε συνέντευξή του στο Ράδιο Κρήτη, επισημαίνοντας ότι «περιμένει αυτή η γραμμή να υλοποιηθεί».

Τόνισε ότι ανάλογη στάση με βάση το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ περιμένει και στην υγεία και είπε ότι καμία task force  με άλλο όνομα δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή.

Παράλληλα, υπενθύμισε ότι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ λέει «κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, ούτε αλλαγές ούτε μετονομασίες». Το ίδιο και στο θέμα του βασικού μισθού των 751 ευρώ.

«Δεν είπαμε προεκλογικά ότι ο βασικός μισθός θα ισχύσει το 2016. Δεν βγήκαμε το 2016 εμείς, για τώρα λέγαμε», ανέφερε, και τόνισε ότι περιμένει τη Δευτέρα όλες αυτές οι κόκκινες γραμμές να υλοποιηθούν. «Εγώ είμαι ΣΥΡΙΖΑ και με αυτό το πρόγραμμα εξελέγην» ανέφερε χαρακτηριστικά.