Ξανά δεξιός ο Γιώργος Τράγκας!

Άκουγα το πρωί στο ραδιόφωνο τον θείο Τράγκα  ( το “θείος” το λέω με αγάπη καθώς έτσι ζητά να τον αποκαλούν οι στενοί του συνεργάτες).

Πρόκειται για ακόμη μια “μορφή” του δημοσίου λόγου που πολλοί λατρεύουν να μισούν και να … ακούν όμως με πάθος! Διότι ο Τράγκας δεν είναι απλά ένας γνωστός δημοσιογράφος ή σχολιαστής. Είναι μια “κακή” συνήθεια που δύσκολα κόβεται. Λέω “κακή” γιατί ενώ γνωρίζεις ότι πολλές φορές υπερβάλλει, βωμολοχεί, επιτίθεται, λοιδωρεί, φανατίζεται , ενώ γνωρίζεις ότι μπορεί να μην είναι αντικειμενικός ή ιδιοτελής, θέλεις παρόλα αυτά να τον ακούς.

Έτσι κι εγώ. Κάθε πρωί προσπαθώ να παίρνω μια γεύση από Τράγκα. Σήμερα μάλιστα είχα βάλει υπενθύμιση στο κινητό γιατί είχα περιέργεια να δω πώς θα σχολίαζε το ζήτημα ” Κανέλλη”.Δυστυχώς δεν πρόλαβα αυτό το κομμάτι της ομιλίας του, αλλά κατάφερα τουλάχιστον ν’ ακούσω τη δριμύτατη επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ , του Τσίπρα και διαφόρων στελεχών με αφορμή τους προφανείς κάκιστους – κατά τη γνώμη του θείου- χειρισμούς των στα εθνικά ζητήματα!

Ο θείος Τράγκας, αναφερόμενος σε αυτούς, χρησιμοποίησε πολλές φορές το προσωνύμιο ” Μαλάκας” , επαυξάνοντας συχνά αποκαλώντας τον -όποιον- “Αρχιμαλάκα”. Αν θυμάμαι καλά, το τελευταίο πήγαινε σ’ εκείνο το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ που ανακοίνωσε ότι μόλις κυβερνήσουν θα βγάλουν τη χώρα απ’ το ΝΑΤΟ, κλπ ( Μπορεί να το ΄πε κι ο Αλέξης, δεν είμαι σίγουρος)

Όλη αυτή η συμπεριφορά , μου έκανε εντύπωση. Όχι εξαιτίας των βωμολοχιών, οι οποίες συχνά με συγκινούν, αλλά κυρίως λόγω της προφανούς αλλαγής γραμμής και ύφους από το θείο Τράγκα. Προ ολίγων μηνών, ήταν λάβρος κατά ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Σαμαρά, ενώ ταυτόχρονα “χτυπούσε” φιλικά την πλάτη του ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα, το “φιλικό χτύπημα” στην πλάτη έχει μετατραπεί σε “δυνατό χαστούκι” στο πρόσωπο κάθε επιφανούς Συριζαίου που εμφανίζεται στην καθημερινότητά μας ( η αλήθεια βέβαια είναι ότι οι περισσότεροι το αξίζουν).

Tragas

Ό,τι και να συνέβη πάντως, είναι αξιοσημείωτο καθώς αποδεικνύει ότι ο Σαμαράς και οι συνεργάτες του, δεν κάθονται ακίνητοι μπροστά στα νούμερα των τελευταίων δημοσκοπήσεων. Είναι σαφές ότι δεν επιθυμούν εκλογές αλλά όταν αυτές γίνουν , δεν νομίζω ότι θα κατέβουν με τα χέρια κάτω, αν και πολλοί πιστεύουν το αντίθετο.

Διαφωνώ μαζί τους. Η εξουσία είναι γλυκιά. Κυρίως για εκείνους που νομίζουν ότι τη δικαιούνται από τα γενοφάσκια τους…

Με αγάπη

Ο είρων

[email protected]