Ξέφραγο αμπέλι η αγορά κι αλωνίζουν ελεύθερα... - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Ξέφραγο αμπέλι η αγορά κι αλωνίζουν ελεύθερα…

17.08.2015 06:23

Ιντερτέκ: Στην Κοντινένταλ το ποσοστό της Impuls

Από το σύνολο των 400 χιλ. ευρώ, οι 50.000 καταβλήθηκαν ήδη με την υπογραφή της σύμβασης, ενώ το υπόλοιπο θα καταβληθεί σε επτά ισόποσες τριμηνιαίες δόσεις, με την πρώτη στις 15 Νοεμβρίου.

Το σύνολο της συμμετοχής της επί της εταιρείας Impuls Hellas στην Κοντινένταλ Ανώνυμη Επενδυτική και Εμπορική Εταιρεία πούλησε η Ιντερτέκ προς 400.000 ευρώ.

Η συναλλαγή αφορά 23.160 ονομαστικές μετοχές, ονομαστικής αξίας 29,35 ευρώ έκαστη.

Από το σύνολο των 400 χιλ. ευρώ, οι 50.000 καταβλήθηκαν ήδη με την υπογραφή της σύμβασης, ενώ το υπόλοιπο θα καταβληθεί σε επτά ισόποσες τριμηνιαίες δόσεις, με την πρώτη στις 15 Νοεμβρίου.

———————

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΕΙΧΕ ΠΡΟΗΓΗΘΕΙ

Την οριστική εξαγορά του 100% της KB Impuls Hellas και την εκλογή του νέου Δ.Σ. της εταιρίας, ενέκρινε η τακτική γενική συνέλευση της Intertech στις 29 Ιουνίου 2012…

Συγκεκριμένα, η Γ.Σ. προέβη στη χορήγηση ειδικής αδείας και ενέκρινε την συντελεσθείσα στις 29/5/2012 οριστική εξαγορά του 100% της KB Impuls Hellas από την Cosmoline, η οποία ελέγχεται από τον κατά 44,3% μέτοχο και πρόεδρο του Δ.Σ. της εταιρίας κ. Δ. Κοντομηνά, έναντι συνολικού τιμήματος ύψους 3.345.000 ευρώ

————————-

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΙ ΑΥΤΟ

 

Δημοσιεύθηκε: 06 Απριλίου 2012 – 07:46

Ιντερτέκ: Πώς «αδυνάτισε» το παχυλό ταμείο!

Πώς μέσα στο 2011 «εξαφανίστηκε» το ισχυρό ταμείο της Ιντερτέκ του Δ. Κοντομηνά. Τι δείχνουν οι λογιστικές καταστάσεις της εισηγμένης, η σχέση με Cosmoline. Τι λένε η διοίκηση και ο ορκωτός λογιστής.
Ιντερτέκ: Πώς «αδυνάτισε» το παχυλό ταμείο-Τι λένε διοίκηση, ορκωτός
H Ιντερτέκ, εισηγμένη εταιρεία συμφερόντων του γνωστού επιχειρηματία Δ. Κοντομηνά, μας είχε συνηθίσει στην εικόνα μιας κερδοφόρας επιχείρησης που της… περίσσευαν τα μετρητά, ή αλλιώς το ταμείο της υπερέβαινε κατά κάποια εκατομμύρια τις όποιες τραπεζικές της υποχρεώσεις.Το γεγονός ότι το 2011 εμφάνισε ζημίες μάλλον δεν προκάλεσε έκπληξη στις μέρες που ζούμε: οικονομική κρίση και δραστηριοποίηση στην εγχώρια αγορά, σε καταναλωτικά είδη κ.λπ.

Η μεγάλη όμως έκπληξη ήταν πως το 2011 εξαφανίστηκε το ταμείο για λόγους που επισημάνθηκαν και από τον ορκωτό ελεγκτή, ο οποίος μάλιστα εξέφρασε «γνώμη με επιφύλαξη» για τις λογιστικές καταστάσεις της εισηγμένης.

Έτσι, αν και αυξήθηκε ο δανεισμός το 2011, τα διαθέσιμα της εταιρείας μειώθηκαν κατά 9,73 εκατ. ευρώ (από τα 11 στο 1,27 εκατ.) κυρίως λόγω των δύο παρακάτω κινήσεων της διοίκησης.

Τι έγινε, λοιπόν;

Πρώτον, στις 13 Ιανουαρίου 2011, η Ιντερτέκ υπέγραψε προσύμφωνο και «έσκασε» 4 εκατ. ευρώ στη συνδεδεμένη εταιρεία τηλεπικοινωνιών Cosmoline, προκειμένου η τελευταία να της πουλήσει την κατά 100% θυγατρική της KBI Hellas. Η εισηγμένη υποστηρίζει πως η ΚΒΙ αποτιμήθηκε από γνωστό οίκο έναντι 4,48 εκατ. και πως –14 μήνες μετά την υπογραφή προσυμφώνου– «εκκρεμεί η κατάρτιση της οριστικής σύμβασης μεταβίβασης των μετοχών της στην Ιντερτέκ έναντι 4 εκατ. ευρώ».

Στο ίδιο θέμα ο ορκωτός ελεγκτής αναφέρεται με… κάπως διαφορετικό τόνο: Στο κονδύλι των «λοιπών απαιτήσεων» υπάρχει ποσό 4 εκατ. ευρώ που δόθηκε, όπως επισημαίνει, «για την απόκτηση μετοχών άλλης Α.Ε., της οποίας η καθαρή θέση είναι αρνητική. Με δεδομένο ότι δεν έχει παρασχεθεί οποιαδήποτε εξασφάλιση υπέρ της εταιρείας, αδυνατούμε να εκφράσουμε γνώμη για την ανακτησιμότητα του προκαταβληθέντος ποσού».

Δεύτερον, πέρα από τα προαναφερόμενα 4 εκατ. ευρώ, η Ιντερτέκ έβγαλε μέσα στο 2011 από ταμείο της άλλα 3,76 εκατ. ευρώ, τα οποία τα κατέβαλε και πάλι στην Cosmoline, αυτήν τη φορά ως προκαταβολή αύξησης κεφαλαίου στην οποία θα προχωρούσε η γνωστή εταιρεία τηλεπικοινωνιών.

Η ΑΜΚ, όμως, παρά το γεγονός ότι ψηφίστηκε από τη γενική συνέλευση των μετόχων της, δεν έγινε ποτέ, με αποτέλεσμα στο τέλος του 2011 η Cosmoline να οφείλει 3,76 εκατ. ευρώ στην Ιντερτέκ (σήμερα το συγκεκριμένο ποσό έχει μειωθεί στα 2,88 εκατ. ευρώ) και έτσι να προκύψει η παρακάτω παρατήρηση του ορκωτού: «Με δεδομένο ότι δεν έχει παρασχεθεί οποιαδήποτε εξασφάλιση υπέρ της εταιρείας, αδυνατούμε να εκφράσουμε γνώμη για την εισπραξιμότητα του εναπομείνοντος ποσού των 2,88 εκατ. ευρώ».

Από την πλευρά της, η διοίκηση της Ιντερτέκ υποστηρίζει πως η Ιντερτέκ και η Cosmoline συμφώνησαν έτσι ώστε το ποσό να εισπραχθεί εντόκως σε 16 ισόποσες τοκοχρεολυτικές δόσεις ύψους 196.350 ευρώ η κάθε μία, η πρώτη καταβλητέα στις 5 Απριλίου 2012 (χθες δηλαδή…).

Και καταλήγει: «Για τον λόγο αυτόν υπογράφηκε το ιδιωτικό συμφωνητικό της 14ης/3/2012 για τη ρύθμιση της υποχρέωσης, καθώς και για την παροχή ενεχύρου εκχώρησης απαιτήσεων της Cosmoline που απορρέει από τον λογαριασμό της εταιρείας στην Αγροτική Τράπεζα».

Για να δούμε…

*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017