ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΤΗΝ… Black Monday! | Mikrometoxos.gr

ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΤΗΝ… Black Monday!

03.08.2015 17:36

Κραχ καταστροφής, δραματικό sell off, ρέει το αίμα των κατεστραμμένων επενδυτών στην ελληνική χρηματιστηριακή αγορά η οποία επαναλειτούργησε… προκαλώντας ζημίες – σοκ στους μετόχους – επενδυτές.

 

Πάντως, βγήκαν και αγορές και αυτό είναι ενδιαφέρον, με το Γενικό Δείκτη να κλείνει με μικρότερες απώλειες σε σχέση με το άνοιγμα στο -22,88%. Η σημερινή συνεδρίαση θα μείνει ανεξίτηλη στην ιστορία και θα θυμίζει ότι η Αριστερά του μνημονίου απέτυχε παταγωδώς. Οι τράπεζες στο -30% κλειδωμένες στο limit down με 500 εκατ. μετοχές ανεκτέλεστο εντολών πώλησης!

 

ΚΡΑΧ καταστροφής στο ΧΑ -16,23% στις 668 μον. με τις τράπεζες limit down -30%, τα warrants -92% - Με 515 εκ εντολές πώλησης
Πρωτοφανείς καταστάσεις!
Στα warrants βιβλική καταστροφή με απώλειες -90,7% ενώ στον FTSE 25 εννέα μετοχές υποχωρούν από -20% έως -30%, ενώ οι μισές μετοχές χάνουν άνω του -14%.
Πάντως, υπάρχουν και μετοχές με άμυνες και αναχώματα, όπως οι Aegean Airlines, Coca Cola, Τιτάνας, Grivalia Properties και Motor Oil.
Ενδιαφέρον στοιχείο ότι το GREK το ETF του FTSE 20 στην Νέα Υόρκη ανακάμπτει εξέλιξη που προμηνύει ότι ολοκληρώνεται η πτώση στο ελληνικό χρηματιστήριο προσεχώς…
Το ελληνικό χρηματιστήριο κατέρρευσε από το κύμα των δραματικών πωλήσεων, με το Γενικό Δείκτη να σημειώνει κραχ κλείνοντας -16,23% στις 668,08 μονάδες με χαμηλό ημέρας στις 615,08 μονάδες (-22,88%) και υψηλό στις 790,81 μονάδες (-0,84%) στο άνοιγμα.

ΚΡΑΧ καταστροφής στο ΧΑ -16,23% στις 668 μον. με τις τράπεζες limit down -30%, τα warrants -92% - Με 515 εκ εντολές πώλησης

Ο τζίρος σε χαμηλά επίπεδα αλλά όχι απαξιωμένα, παρ’ ότι οι Έλληνες ως γνωστόν δεν μπορούν να χρησιμοποιούν τα “παλαιά” κεφάλαιά τους.
Πιο αναλυτικά η αξία συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 67,6 εκατ. ευρώ ενώ ο όγκος έφθασε στα 57,7 εκατ. τεμάχια, με τα 18,6 εκατ. τεμάχια να έχουν διακινηθεί στις τράπεζες και τα 25,4 εκατ. στα warrants.
Το εντυπωσιακό της υποθέσεως είναι ότι οι μετοχές των τραπεζών εμφανίζουν ανεκτέλεστες εντολές πώλησης 479 εκατ. τεμαχίων, με τα 242 εκατ. τεμάχια ανεκτέλεστο στην Eurobank,  τα 146 εκατ. στην Alpha Bank, στην Εθνική 30 εκατ μτχ και στην Πειραιώς 102 εκατ μετοχές ανεκτέλεστο.
Θυίζουμε ότι η τελευταία συνεδρίαση ήταν την Παρασκευή 26 Ιουνίου, το βράδυ της οποίας ανακοινώθηκε το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου.
Τη Δευτέρα 29 Ιουνίου δεν άνοιξαν τράπεζες και Χρηματιστήριο, ενώ επιβλήθηκε capital controls στις αναλήψεις από ATMs.

ΚΡΑΧ καταστροφής στο ΧΑ -16,23% στις 668 μον. με τις τράπεζες limit down -30%, τα warrants -92% - Με 515 εκ εντολές πώλησης
Οι τράπεζες έμειναν κλειστές για τρεις εβδομάδες και άνοιξαν εκ νέου στις 20 Ιουλίου, ενώ το ελληνικό χρηματιστήριο έμεινε κλειστό πέντε εβδομάδες, δηλαδή  25 εργάσιμες ημέρες!
Καταλαβαίνουμε λοιπόν ότι το χρηματιστήριο σήμερα “καθρεφτίζει” όλο το… μακελειό και την καταστροφή που έχει γίνει στην ελληνική οικονομία αυτές τις πέντε εβδομάδες!
Εύλογο το ξεπούλημα, αν λάβουμε υπόψη τι έχει γίνει αυτό το διάστημα που το χρηματιστήριο ήταν κλειστό…

Τα πρώτα συμπεράσματα

Οι μετοχές των τραπεζών έχουν ακόμη ένα -30%, σταθεροποίηση ή άνοδος Τετάρτη ή Πέμπτη… και το +5400% του warrant της Alpha

ΚΡΑΧ καταστροφής στο ΧΑ -16,23% στις 668 μον. με τις τράπεζες limit down -30%, τα warrants -92% - Με 515 εκ εντολές πώλησης
Ποια είναι τα πρώτα συμπεράσματα από την συνεδρίαση σοκ της 3ης Αυγούστου του 2015 όπου καταγράφεται συγκλονιστικό κραχ με τις τράπεζες στο -30%, τα warrants στο -85% ενώ πολλές μετοχές του FTSE 25 βρήκαν στηρίξεις;
Οι τράπεζες έχουν ακόμη ένα -30% πριν σταθεροποιηθούν.
Τα warrants έχουν ένα ακόμη -20% πριν σταθεροποιηθούν.
Οι μετοχές του FTSE 25 πλην τραπεζών βρίσκονται κοντά στην ολοκλήρωση του πτωτικού κύματος σε αυτή την φάση

Οι τράπεζες έχουν ένα ακόμη -30%

Οι μετοχές των τραπεζών έχουν ένα ακόμη -30% λόγω των ανεκτέλεστων εντολών πώλησης που φθάνουν τα 515 εκατ μετοχές.
Δεν σημαίνει ότι θα εκτελεστούν και το σύνολο των 515 εκατ μετοχών, αν αυτό συνέβαινε οι μετοχές των τραπεζών θα ήταν κλειδωμένες στο limit down για εβδομάδες.
Η άποψη μας είναι οι υποχρεωτικοί πωλητές είναι λιγότεροι όχι πάνω από 100 εκατ μετοχές.
Οι τράπεζες έχουν ακόμη μια πτώση -30% για την Τρίτη 4 Αυγούστου και ίσως η κατάσταση σταθεροποιηθεί 5 ή 6 Αυγούστου.
Μην λησμονούμε ότι οι τράπεζες θα υλοποιήσουν ΑΜΚ σε πολύ χαμηλές τιμές όπερ σημαίνει ότι ο καθοδικός κύκλος για τις μετοχές των τραπεζών μόλις άνοιξε.

ΚΡΑΧ καταστροφής στο ΧΑ -16,23% στις 668 μον. με τις τράπεζες limit down -30%, τα warrants -92% - Με 515 εκ εντολές πώλησης

Τα warrants σοκ και δέος – Δεν έχουν καμία αξία

Τα warrants έχουν μηδενική αξία δυστυχώς αυτή είναι η πικρή αλήθεια λόγω της νέας ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, των νέων ΑΜΚ.
Τα warrants δεν μπορούν να εξασκηθούν άρα έχουν τελειώσει.
Από τα εντυπωσιακά της σημερινής ημέρας το warrant της Alpha Bank που έφτασε να υποχωρεί -99,79% πέφτοντας στα 0,0010 ευρώ ενώ πλέον βρίσκεται στα 0,055 ευρώ με πτώση -88% ενώ έφθασε έως το 0,11 ευρώ.
Αν κάποιος αγόραζε στα 0,0010 ευρώ αυτό σημαίνει κέρδος από 5400% έως 10.700% στο warrant της Alpha Βank (ΑΛΦΑΤΠ)!!

Ενδείξεις ότι σταθεροποιείται o FTSE 25 πλην τραπεζών

Η συμπεριφορά των μη τραπεζικών μετοχών μετά το πρώτο σοκ αρχίζει να βελτιώνεται καθώς βγαίνουν και αγοραστές.
Οι μη τραπεζικές μετοχές δείχνουν ότι βρήκαν στηρίξεις και σε μια με δύο ημέρες θα υπάρξει σταθεροποίηση.

Ημέρα θλίψης και ήττας για την Ελλάδα και την κυβέρνηση

Εικόνες καταστροφής εκτυλίσσονται στην ελληνική χρηματιστηιακή αγορά απόρροια των επιπόλαιων και επικίνδυνων πολιτικών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.
Δεν μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα να μιλάει για συμφωνία και οι επενδυτές, εύλογα και δικαιολογημένα να αποχωρούν από το ελληνικό χρηματιστήριο.
Σήμερα είναι ημέρα υπενθύμισης και ντροπής.
Υπενθύμισης, ότι οι αγορές πρέπει να είναι σύμμαχος των εθνικών πολιτικών και ντροπής γιατί όσα διαδραματίζονται στο ελληνικό χρηματιστήριο προκαλούν θλίψη και οργή.
Ο τρόπος με τον οποίο άνοιξε το ελληνικό χρηματιστήριο με τον αστείο διαχωρισμό παλαιού και νέου χρήματος και κυρίως η απόφαση να κλείσει ήταν απόδειξη της παταγώδους αποτυχίας της αριστεράς.
ΚΡΑΧ καταστροφής στο ΧΑ -16,23% στις 668 μον. με τις τράπεζες limit down -30%, τα warrants -92% - Με 515 εκ εντολές πώλησης

 

 

*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017