Ν. Δένδιας: Η χώρα είναι δεσμευμένη από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ | Mikrometoxos.gr

Ν. Δένδιας: Η χώρα είναι δεσμευμένη από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

12.11.2016 18:00

Ο βουλευτής και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Νίκος Δένδιας δήλωσε πως “Πολύ φοβούμαι ότι η χώρα είναι δεσμευμένη, από την ίδια την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αλλά και με την συνυπευθυνότητα των εταίρων, σε ένα πρόγραμμα το οποίο δεν μπορεί να υλοποιηθεί, παρά τις μεγάλες θυσίες τις οποίες υφίστανται οι πολίτες”.

Μιλώντας για το τι θα κάνει η ΝΔ ως κυβέρνηση δηλώνει ότι “έχουμε καταστήσει σαφές -και δεν διαπιστώνω τεράστιες αντιδράσεις από πλευράς εταίρων- ότι από την πρώτη στιγμή θα θέσουμε το ζήτημα της μείωσης των τεράστιων πρωτογενών πλεονασμάτων, τα οποία απαιτούνται από μια χώρα σε επταετή οικονομική κρίση” και προσθέτει πως “μια μείωση που θα επιτρέψει με τη σειρά της τη μείωση των φορολογικών συντελεστών, όπως και τη μείωση του φόρου ακινήτων”.

Ο πρώην υπουργός εκτιμά ότι “σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα ο ίδιος ο κ. Τσίπρας θα αναγκαστεί να προσφύγει στη λαϊκή ετυμηγορία, προκειμένου να διασώσει ό,τι μπορεί από την εκλογική δύναμη του ΣΥΡΙΖΑ” και υπογραμμίζει ότι “είναι η καλύτερη λύση και για τον ίδιο και για τον τόπο αλλά και για την ελληνική δημοκρατία”.

Ο κ. Δένδιας εκφράζει την αντίθεσή του με το να πηγαίνουν όλα τα έσοδα από τις αποκρατικοποιήσεις αποκλειστικά στην εξυπηρέτηση του χρέους, και υποστηρίζει ότι “σημαντικό μέρος τους τουλάχιστον θα μπορούσε να κατευθυνθεί στην κάλυψη της “μαύρης τρύπας” του ασφαλιστικού”.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017