Νόαμ Τσόμσκι: Να διαγραφεί το ελληνικό χρέος, όπως έγινε και με τους Γερμανούς - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Νόαμ Τσόμσκι: Να διαγραφεί το ελληνικό χρέος, όπως έγινε και με τους Γερμανούς

19.04.2015 00:09
Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ «ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ»

Υπέρ της διαγραφής του ελληνικού χρέους , «όπως ακριβώς έγινε με τους Γερμανούς το 1953» τάσσεται ο Νόαμ Τσόμσκι, σε δηλώσεις του σε εκπομπή του Εuronews.

Ο Αμερικανός γλωσσολόγος, πολιτικός αναλυτής και συγγραφέας άσκησε δριμεία κριτική στην πολιτική των Βρυξελλών που «καταστρέφουν την Ελλάδα» και έστειλε σαφές μήνυμα στην Ευρώπη ότι θα πρέπει να διαγράψει το ελληνικό χρέος όπως είχε κάνει με το γερμανικό, προκειμένου η Γερμανία να μπορέσει να ανακτήσει τότε το χαμένο έδαφος μετά τις μεγάλες καταστροφές του πολέμου.

Κληθείς να σχολιάσει την κατάσταση στην Ευρώπη, και κυρίως τη στροφή προς Ανατολάς του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και το φαινόμενο του Podemos στην Ισπανία, ο Τσόμσκι δήλωσε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε στην εξουσία μετά από εντολή του λαού, ο οποίος είπε ότι η Ελλάδα δεν πρέπει πλέον να εφαρμόζει τις πολιτικές των Βρυξελλών και πως οι γερμανικές τράπεζες καταστρέφουν τη χώρα. Η επίδραση των πολιτικών αυτών αύξησε το ελληνικό χρέος…Το 50% των νέων είναι άνεργοι και περίπου το 40% του πληθυσμού ζει κάτω από το όριο της φτώχειας. Η Ελλάδα καταστρέφεται», δήλωσε ο κ. Τσόμσκι.

Σε ερώτηση και για τα άλλα κράτη που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με το χρέος τους, όπως Ισπανία και Πορτογαλία, και το αν θα πρέπει να διαγραφεί επίσης το χρέος τους, ο Νόαμ Τσόμσκι, απάντησε ότι θα πρέπει να ισχύσει και γι’ αυτές το ίδιο.

Σε άλλο σημείο ο Νόαμ Τσόμσκι εκφράζει την απαισιοδοξία του για την πολιτική, οικονομική και περιβαλλοντική κατάσταση σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ σχολιάζει πως το δείγματα αισιοδοξίας για την Ευρώπη είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και το Podemos.

«Ας ελπίσουμε ότι υπάρχει επιτέλους μια λαϊκή εξέγερση εναντίον των καταστροφικών οικονομικών και κοινωνικών πολιτικών που προέρχονται από τη γραφειοκρατία και τις τράπεζες, και αυτό είναι ελπιδοφόρο. Πρέπει να είναι», τόνισε ο Νόαμ Τσόμσκι.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017