Ντάισελμπλουμ: Το Eurogroup θα βοηθήσει την Ελλάδα αν τηρήσει τις δεσμεύσεις | Mikrometoxos.gr

Ντάισελμπλουμ: Το Eurogroup θα βοηθήσει την Ελλάδα αν τηρήσει τις δεσμεύσεις

13.01.2015 12:07

«ΘΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ»

Να συνεργασθεί με την κυβέρνηση που θα προκύψει από τις προσεχείς εκλογές στην Ελλάδα, δεσμεύθηκε σήμερα ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, απευθύνοτας παράλληλα έκκληση στην ελληνική κυβέρνηση να διατηρήσει την πολιτική της λιτότητας.

Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ τόνισε επίσης ότι η Ευρώπη μπορεί να προσφέρει περισσότερη βοήθεια, εάν η Ελλάδα τηρήσει τις δεσμεύσεις της ως προς τις μεταρρυθμίσεις.

“Οποια και αν είναι η νέα κυβέρνηση, θα συνεργασθούμε μαζί της”, δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωομάδας σε μικρή ομάδα δημοσιογράφων στο Τόκιο.

“Αυτό δεν θα διαταράξει ούτε την πολιτική μας ούτε τη συνεργασία μας με την Ελλάδα”, επέμεινε.

“Υπό τον όρο ότι θα τηρήσουν στις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει…είμαστε έτοιμοι, εάν καταστεί αναγκαίο, να κάνουμε περισσότερα”, πρόσθεσε, διευκρινίζοντας ότι ήδη έχουν γίνει “πολλά” για τη διάσωση της χώρας.

Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ κάλεσε τους έλληνες ψηφοφόρους να κοιτάξουν κατά πρόσωπο την πραγματικότητα στην οποία βρίσκεται η χώρα.

“Ολοι οι πολιτικοί, όλες οι κυβερνήσεις προσαρμόζονται στις συνθήκες. Οταν δεν υπάρχει αρκετή εισροή χρήματος, δεν μπορούμε να δαπανήσουμε, και εάν δεν υπάρχουν δανειστές, δεν υπάρχει προϋπολογισμός”, είπε υπενθυμίζοντας ότι το πρόγραμμα στήριξης θα πρέπει να τερματισθεί μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου, πριν η Ελλάδα διαπραγματευθεί την μελλοντική της χρηματοπιστωτική εξέλιξη.

“Εχουν καταβληθεί πολλές προσπάθειες, κυρίως από τον ελληνικό λαό. Η ανάκαμψη ξεκινά. Θα ήταν κρίμα να αφεθεί να χαθεί και πάλι”, κατέληξε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017