Ντάισελμπλουμ: Εφαρμόστε το πρόγραμμα - Το 2018 η συζήτηση για χρέος και πλεόνασμα - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Ντάισελμπλουμ: Εφαρμόστε το πρόγραμμα – Το 2018 η συζήτηση για χρέος και πλεόνασμα

29.06.2016 15:20

Την πλήρη εφαρμογή του ελληνικού προγράμματος προκρίνει ο πρόεδρο του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, ξεκαθαρίζοντας ότι η συζήτηση για χρέος και πρωτογενές πλεόνασμα θα ανοίξει το 2018, μετά την ολοκλήρωση του τρίτου μνημονίου.

Μιλώντας σε Έλληνες δημοσιογράφους στη Χάγη, ο Ντάισελμπλουμ τόνισε ότι «αυτό που χρειάζεται είναι πολιτική και οικονομική σταθερότητα. Πρέπει επίσης η ελληνική κυβέρνηση να εφαρμόσει το πρόγραμμα που συμφωνήσαμε απολύτως. Και εφόσον το πρόγραμμα τηρηθεί όπως έχει συμφωνηθεί, προς το τέλος του 2018 μπορούμε να επανέλθουμε στη συζήτηση και για το χρέος και για τα πλεονάσματα. Αν το πρόγραμμα δεν τηρηθεί θα προκληθεί νέα ζημιά για την ελληνική οικονομία», υπογράμμισε, διαβεβαιώνοντας πάντως ότι έχει εποικοδομητική συνεργασία με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και γενικότερα με τις ελληνικές αρχές.

Όσον αφορά τις συνέπειες του Brexit, o Ντάισελμπλουμ τόνισε ότι η Ελλάδα είναι η πιο προστατευμένη χώρα της Ευρώπης από ενδεχόμενες επιπτώσεις του Brexit λόγω της κάλυψής της από τα ευρωπαϊκά χρήματα και το ευρωπαϊκό πρόγραμμα.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017