Νευρικότητα σήμερα στο ταμπλό, με αρκετές συγκινήσεις | Mikrometoxos.gr

Νευρικότητα σήμερα στο ταμπλό, με αρκετές συγκινήσεις

01.12.2016 17:42

Νευρικότητα σήμερα στο ταμπλό, με αρκετές συγκινήσεις, αξιόλογες διακυμάνσεις και με τους βασικούς δείκτες να καταγράφουν τελικά σημαντικές απώλειες. Στο -2,25% ο ΓΔ στις 614,61 μονάδες, στο -2,38% ο FTSE25 στις 1664,59 μονάδες και -2,15% o ΔΤΡ στις 809,90 μονάδες…

Ανοδικά ολοκλήρωσαν (33) μετοχές) πτωτικά (62) και σταθερές (23). Η αξία των συναλλαγών στα 83,9 εκατ. ευρώ με την συνδρομή πακέτων αξίας 8,14 εκατ. ευρώ. Οι 4 συστημικές απορρόφησαν το 55% του συνολικού.

ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ στη μέση το δημοψήφισμα στην Ιταλία η αγορά θα συμπεριφερόταν αρκετά διαφορετικά, ενώ τώρα αρκετοί προτιμούσαν να αποχωρήσουν και να παραμείνουν απλοί παρατηρητές.

Υψηλή εμπορευσιμότητα σε ΑΛΦΑ (18,6 εκατ.!), ΕΤΕ (12,57 εκατ.), ΟΤΕ (9,4 εκατ. ευρώ), ΦΦΓΚΡΠ (πανωλεθρία σκέτη στο -8,9% κάτω και από τα 18,4500 ευρώ, με 7,9 εκατ. ευρώ σχεδόν το 10% του συνολικού), ΠΕΙΡΑΙΩΣ με 7,44 εκατ. ευρώ και ΕΥΡΩΒ επίσης με 7,44 εκατ. ευρώ…

ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ εικόνα από τις ΕΧΑΕ, ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ΟΤΕ, ΜΠΕΛΑ, ΜΥΤΙΛ, ΟΠΑΠ, ΜΟΗ…

ΧΑΛΙΑ ΜΑΥΡΑ: ΒΙΟΧΑΛΚΟ, ΦΡΛΚ, ΕΕΕ και ΕΛΠΕ, ΟΛΠ…

ΔΙΑΚΥΜΑΝΣΕΙΣ: ΠΕΙΡΑΙΩΣ 8%, ΕΥΡΩΒ 6%, ΕΤΕ 5,5%, ΔΕΗ 5,2%…

……………..

ΑΓΟΡΑ ΧΑ-ΣΧΟΛΙΟ: Η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά συνεχίζει να ισορροπεί μεταξύ μιας συμφωνίας για την δεύτερη αξιολόγηση του τρίτου προγράμματος και των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το χρέος… Που δεν πρόκειται να υπάρξει στις 5 Δεκεμβρίου αλλά θα χρειαστεί έκτακτο Eurogroup ίσως στις 19 ή 23 Δεκεμβρίου για να επιτευχθεί αυτή η ημιτελής συμφωνία.
Από την άλλη πλευρά στις 4 Δεκεμβρίου του 2016 διεξάγεται το κρίσιμο δημοψήφισμα στην Ιταλία. Τα βασικά ερωτήματα είναι:
1) Με τι διαφορά θα κερδίσει (αν κερδίσει) το ΟΧΙ καθώς οι δημοσκοπήσεις (που πλέον δεν επιτρέπεται η δημοσιοποίηση τους) έδειχναν διαφορές +11% αλλά από το στρατόπεδο Renzi υποστηρίζουν ότι έχει μειωθεί στο +4% με +5% υπέρ του ΟΧΙ.
2) Εάν θα παραιτηθεί ο Renzi αυτό δεν είναι σαφές….
Με όρους Γενικού Δείκτη η αγορά βρίσκεται στην κρίσιμη ζώνη των 625 μονάδων.
Μόνο η καθοδική διάσπαση των 595 μονάδων θα επιταχύνει την πτώση και η διάσπαση των 625 μονάδων θα επιταχύνει την άνοδο.

Η ΕΙΔΗΣΗ: Έτοιμο να “βάλει νερό στο κρασί του” για το ελληνικό χρέος, φαίνεται πως είναι το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με την Deutsche Welle. Ο Schaeuble αλλά και η Merkel επιθυμούν διακαώς την συμμετοχή του ΔΝΤ, προκειμένου να μην αθετήσουν την υπόσχεση που είχαν δώσει στους βουλευτές τους αλλά και για να μη έρθουν σε ανοιχτή σύγκρουση με άλλες χώρες της ευρωζώνης.

ΑΛΦΑ: Διατηρείται η σύσταση για αγορά (buy) της Alpha Bank από την Goldman Sachs, η οποία δεν διαπιστώνει κάποια δυσάρεστη έκπληξη στα αποτελέσματα του 9μήνου του 2016. Η τιμή στόχος διαμορφώνεται στα 2,20 ευρώ σε ορίζοντα 12μήνου.

ΑΛΦΑ(1): Τα μεγέθη του τρίτου τριμήνου του 2016 της Alpha Bank ήταν σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, επισημαίνει στη σημερινή της ανάλυση η Eurobank Equities, η οποία διατηρεί τη σύσταση για αγορά (buy) και την τιμή στόχο στα 2,71 ευρώ. Όπως αναφέρει, οι εκτιμήσεις για την πορεία του έτους παραμένουν αμετάβλητες, ωστόσο η μετοχή της Alpha Bank διαπραγματεύεται στο 0,33x σε όρους P/TBV με βάση τις εκτιμήσεις του 2017, ήτοι με premium σε σχέση με τις άλλες ελληνικές τραπεζικές μετοχές. Τα επίπεδα διαπραγμάτευσης αντανακλούν την ισχυρή κεφαλαιακή θέση της τράπεζας, τόσο σε όρους μεγέθους όσο και σε όρους ποιότητας. Μάλιστα, η Eurobank Equities επισημαίνει ότι η Alpha Bank προσφέρει έναν συνδυασμό ισχυρών θεμελιωδών, συνετούς διαχείρισης και ελκυστικής αποτίμησης.

ΕΧΑΕ: Στα 4,70 ευρώ μειώνει την τιμή στόχο της ΕΧΑΕ η Euroxx, από 5,00 ευρώ προηγουμένως, με την σύσταση να διατηρείται σε equalweight, ήτοι για αποδόσεις παρόμοιες με αυτές της αγοράς. Η Euroxx χαρακτηρίζει “ασθενή” τα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου του έτους, τα οποία αν και βελτιώθηκαν σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό, δεν θα πρέπει να ξεχνά κανείς την ιδιαιτερότητα του καλοκαιριού του 2015 (κλειστή η αγορά του ΧΑ για 5 εβδομάδες).

ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Διορθωτική κίνηση από τις 635 μονάδες πραγματοποίησε αυτή την εβδομάδα ο ΓΔ.
Το γεγονός αυτό δεν αναιρεί σε καμία περίπτωση το ανοδικό σενάριο ακόμα και αν ο ΓΔ κινηθεί και σε αρκετά χαμηλότερα επίπεδα, αναφέρει στο εβδομαδιαίο σχόλιό της η Ελληνοαμερικανική ΑΧΕΠΕΥ. Η πρώτη στήριξη εντοπίζεται στις 585 μονάδες αλλά ιδανικά ο ΓΔ δεν θα πρέπει να κινηθεί χαμηλότερα των 595 μονάδων. Ο βραχυχρόνιος στόχος των 650 μονάδων παραμένει σε ισχύ.

ΙΝΤΡΑΛΟΤ: Η …ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ ευημερεί και η… “ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ” λιμοκτονεί… Ανάλυση στην μεταμεσονύχτια αναφορά μας… Στο +0,93% στα 1,0900 ευρώ με 108 χιλ. ευρώ…

ΦΦΓΚΡΠ- ΜΕΓΑΛΗ ΠΤΩΣΗ: Στα  18,4500 ευρώ και στο -8,93% η μετοχή μετά την ανακοίνωση κερδοφορίας αρκετά χαμηλότερης των εκτιμήσεων της αγοράς και ειδικότερα των αναλυτών που την καλύπτουν. Συγκεκριμένα ανέμεναν περί τα 131 εκατ. ευρώ αντί των 112 εκατ. που ανακοινώθηκαν… Να σημειωθεί όμως ότι κέρδη… 112 εκατ. ευρώ κάθε άλλο παρά αμελητέα είναι, ενώ την ίδια στιγμή η Jumbo με υποδεέστερα σημαντικά βασικότατα μεγέθη/δείκτες αποτιμάται 40% υψηλότερα…

ΚΟΥΕΣ: Στα 6,0000 η τιμή της μετοχής… που ουσιαστικά αποτελούν υψηλά 9ετίας αν προσθέσουμε τις επιστροφές κεφαλαίων που έχει πραγματοποιήσει και χωρίς να υπολογίζουμε τα μερίσματα που έχει διανείμει…

 

*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017