Νεπάλ: Τρεις άνθρωποι ζωντανοί στα ερείπια οκτώ ημέρες μετά τον σεισμό - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Νεπάλ: Τρεις άνθρωποι ζωντανοί στα ερείπια οκτώ ημέρες μετά τον σεισμό

03.05.2015 15:23

Τις 7.000 ξεπέρασαν οι νεκροί από τον σεισμό του περασμένου Σαββάτου στο Νεπάλ, σύμφωνα με τον τελευταίο επίσημο απολογισμό της μικρής χώρας της Ασίας.

Ενημερώσεις:

15:00 Τρεις άνθρωποι ανασύρθηκαν ζωντανοί από τα ερείπια του σπιτιού τους, οκτώ ημέρες μετά τον σεισμό που έπληξε το Νεπάλ, ανακοίνωσε αξιωματούχος, ενώ νωρίτερα οι διασώστες εντόπισαν περίπου 50 πτώματα σε δημοφιλή περιοχή πεζοπόρων, η οποία επλήγη από χιονοστιβάδα.

Ένας εκ των διασωθέντων είναι ένας άνδρας 101 ετών.

Αξιωματούχος του υπουργείου Εσωτερικών δήλωσε ότι η αστυνομία σε συνεργασία με τον στρατό ανέσυραν ζωντανούς τρεις ανθρώπους από τα συντρίμμια του σπιτιού τους στην περιοχή Σιντουπαλτσόκ, βορειοανατολικά της πρωτεύουσας Κατμαντού, η οποία είναι μία από τις περιοχές που επλήγησαν περισσότερο.

——————————————–

Τις 7.000 ξεπέρασαν οι νεκροί από τον σεισμό του περασμένου Σαββάτου στο Νεπάλ, σύμφωνα με τον τελευταίο επίσημο απολογισμό της μικρής χώρας της Ασίας.

Τον νέο προσωρινό απολογισμό ανακοίνωσε το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Εκτάκτων Καταστάσεων.

Συνολικά 7.040 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 14.000 τραυματίστηκαν από τον σεισμό μεγέθους 7,8 βαθμών που έπληξε τη χώρα των Ιμαλαΐων, καταστρέφοντας μεγάλο μέρος του Κατμαντού και πολλά χωριά κοντά στο επίκεντρο, 70 χλμ. από την πρωτεύουσα. Ωστόσο «ο απολογισμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί», δήλωσε αξιωματούχος της κυβερνητικής υπηρεσίας. Περισσότεροι από 100 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην καταστροφή αυτή στην Κίνα και την Ινδία.

Ομάδα Νεπαλέζων αστυνομικών περισυνέλεξε το Σάββατο τις σορούς σχεδόν 50 ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων ξένων πεζοπόρων, από περιοχή που είχε πληγεί από χιονοστιβάδα. Δεν έχει γίνει αναγνώριση των νεκρών, ανακοίνωσε ο Πραβίν Ποχαρέλ, αναπληρωτής επιθεωρητής της αστυνομίας στη βόρεια περιοχή της Ράσουα και επικεφαλής της ομάδας.

Τουλάχιστον 200 άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται στην περιοχή, ανάμεσά τους χωρικοί και πεζοπόροι του βουνού, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές. «Δεν μπορούσαμε να φθάσουμε στην περιοχή νωρίτερα, λόγω των βροχών και της βαριάς ομίχλης», δήλωσε.

Έχει ήδη περάσει μια εβδομάδα και οι αρχές του Νεπάλ δεν τρέφουν πλέον ελπίδες ότι μπορεί να βρεθούν επιζώντες μέσα στα ερείπια στο Κατμαντού. Οι επιχειρήσεις διάσωσης έχουν επικεντρώσει τις προσπάθειες στον εντοπισμό επιζώντων στις πιο απομακρυσμένες περιοχές που δεν έχουν λάβει ακόμη είδη πρώτης ανάγκης.

Από την πλευρά της, η UNICEF απηύθυνε έκκληση να ληφθεί κάθε μέτρο για να αποτραπεί η εμφάνιση επιδημιών στο 1,7 εκατομμύριο των νέων που ζουν στις πλέον πληγείσες περιοχές, μερικές εβδομάδες πριν από την έλευση των μουσώνων.

Αμερικανικό στρατιωτικό αεροσκάφος και προσωπικό αναμένονται στο Νεπάλ για να βοηθήσουν στη μεταφορά ειδών πρώτης ανάγκης στις δυσπρόσιτες περιοχές έξω από την πρωτεύουσα.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017