Νέο υπέρ-όπλο στην μάχη κατά της φοροδιαφυγής! | Mikrometoxos.gr

Νέο υπέρ-όπλο στην μάχη κατά της φοροδιαφυγής!

02.12.2016 07:33

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΤΟ ΝΕΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ XRAY ΠΟΥ ΘΑ ΣΚΑΝΑΡΕΙ ΟΤΙ ΠΕΡΝΑ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ!

«Χτίζεται» η άμυνα κατά του λαθρεμπορίου! Το νέο υπέρ-όπλο κατά του λαθρεμπορίου και της φοροδιαφυγής, που θα σαρώνει ότι περνάει από τα σύνορα, παρουσιάστηκε σήμερα από την υφυπουργό Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου. Είναι το πρώτο αυτοκινούμενο μηχάνημα με ακτίνες «Χ» που εντάσσεται στο «οπλοστάσιο» του υπουργείο Οικονομικών και αποτελεί δωρεά της εταιρείας Παπαστράτος.

Όπως έγινε γνωστό κατά την παρουσίαση θα μπορεί να ελέγχει ογδόντα κοντέινερ την ώρα  και στόχος του υπουργείου, είναι να αγοραστούν άλλα τέσσερα μέσα στο επόμενο διάστημα και ο τελικός «στόλος» να φτάσει τα 12 στο μέλλον, ώστε να ελέγχεται κάθε είσοδος της χώρας.

«Έχουμε την πολιτική βούληση στον αγώνα κατά του λαθρεμπορίου η οποία δεν υπήρχε από τις προηγούμενες κυβερνήσεις» δήλωσε η υφυπουργός, τονίζοντας ότι το λαθρεμπόριο και η φοροδιαφυγή αποτελούν δύο μεγάλες πληγές που συνέβαλαν στη σημερινή κρίση.

Το Δημόσιο χάνει κάθε χρόνο σημαντικά έσοδα, που εκτιμήσεις τα τοποθετούν στα 800 εκατ. ευρώ. Όπως είπε και η Κατερίνα Παπανάτσιου, με την εξοικονόμηση που μπορεί να επιτευχθεί από την πάταξη του λαθρεμπορίου, θα μπορούσε να χρηματοδοτηθεί, ολόκληρο το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης.

Αυτή την στιγμή, το πλήγμα στα έσοδα, είναι μεγάλο, κάτι που αναγκάζει το υπουργείο, να επιβαρύνει τους καταναλωτές, με πρόσθετους φόρους για να καλυφθεί ο στόχος των εσόδων. Με την αντιμετώπιση του προβλήματος, αναμένεται μερίδα των καταναλωτών να επιστρέψουν στα νόμιμα προϊόντα, κάτι που δύναται  να φέρει και μείωση των φόρων.

1

Από την άλλη, από το λαθρεμπόριο χάνουν και οι επιχειρήσεις του κλάδου, που έχουν υποστεί μεγάλη μείωση στα έσοδά τους, αλλά και οι καταναλωτές. Οι τελευταίοι είδαν τα προϊόντα να ακριβαίνουν λόγο φόρων, αλλά το χειρότερο είναι ο κίνδυνος που ελλοχεύει για την υγεία τους, καθώς τα παράνομα τσιγάρα, δεν περνούν από τους ίδιους αυστηρούς ελέγχους, που υποβάλλονται τα νόμιμα.

Οι λαθρέμποροι κερδίζουν μεγάλα ποσά, από την ελληνική αγορά, με αποτέλεσμα, όπως είπε, η υφυπουργός, τα κέρδη τους να τους επιτρέπουν να χρησιμοποιούν σύγχρονα μέσα για να αποφύγουν τους ελέγχους.

1

Σχετικά με την δωρεά του νέου μηχανήματος από την εταιρεία Παπαστράτος, τη χαρακτήρισε «πολύτιμο σύμμαχο στην προσπάθεια για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου».

Στην παρουσίαση συμμετείχαν από τον πολιτικό κόσμο, ο Υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ και ο τέως αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, που είχαν ρόλους «κλειδιά» στην καταπολέμηση του λαθρεμπορίου, από τα προηγούμενα πόστα τους, στην κυβέρνηση.

Από την πλευρά της ΓΓΔΕ, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής, τόνισε ότι με την προσθήκη αυτών των μηχανημάτων θωρακίζονται τα σύνορα, κάνοντας ειδική αναφορά στη σημαντική συμβολή που θα έχει το μηχάνημα στην μάχη κατά του λαθρεμπορίου.

Τόνισε ότι είναι στην ίδια κατεύθυνση, με τις ενέργειες που ήδη έχουν γίνει από τη Υπηρεσία, για την ενίσχυση των ελέγχων κατά του λαθρεμπορίου σε όλα τα τελωνεία της χώρας.

1

Από την πλευρά της εταιρείας Παπαστράτος, που έκανε δωρεά το πρώτο αυτοκινούμενο μηχάνημα XRAY της χώρας,  ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, Χρήστος Χαρπαντίδης επεσήμανε ότι η Παπαστράτος είναι σύμμαχος στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής και για αυτό, η δωρεά του μηχανήματος είναι η καλύτερη απόδειξη.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017