Νέα παραπομπή Θ.Λιακουνάκου και στελεχών των ΕΔ για προμήθεια του προγράμματος Sonak - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Νέα παραπομπή Θ.Λιακουνάκου και στελεχών των ΕΔ για προμήθεια του προγράμματος Sonak

07.07.2016 18:49

Με το υπ’αριθμ. 1142 βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, ο επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος  δύο πρώην γενικοί γραμματείς εξοπλισμών, ο Γιώργος Κολίρης και ο Ευάγγελος Βασιλάκος, ο πρώην αναπληρωτής γενικός γραμματέας Εξοπλισμών, Αντώνης Κάντας και 13 ακόμα άτομα παραπέμπονται στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων κατηγορούμενοι για το εξοπλιστικό πρόγραμμα που αφορά στην προμήθεια του ηλεκτρονικού συστήματος Sonak στο στρατό ξηράς.

Σύμφωνα με την κατηγορία, στην εταιρεία του Θ. Λιακουνάκου καταβλήθηκε ως προκαταβολή το ποσό των 34.515.615 ευρώ, ενώ αναφέρεται ότι το σύστημα παρεμβολής που προσέφερε η εταιρεία απέτυχε στις δοκιμές πεδίου που έγιναν το 2001, δηλαδή προ της υπογραφής της σύμβασης.

Ο επιχειρηματίας κατηγορείται και παραπέμπεται για ηθική αυτουργία σε απιστία, ενώ για το αδίκημα της απιστίας στην υπηρεσία παραπέμπονται οι πρώην γενικοί γραμματείς Εξοπλισμών, Γιώργος Κολίρης και Ευάγγελος Βασιλάκος.

Για απλή συνέργεια παραπέμπεται  ο πρώην αναπληρωτής γενικός γραμματέας Εξοπλισμών, Αντωνής Κάντας, και τότε στελέχη του ΥΠΕΘΑ.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017