Νέα μαρτυρία για νέο επιβάτη στο ταχύπλοο που προκάλεσε το δυστύχημα στην Αίγινα | Mikrometoxos.gr

Νέα μαρτυρία για νέο επιβάτη στο ταχύπλοο που προκάλεσε το δυστύχημα στην Αίγινα

29.08.2016 13:57

Μετά τη μαρτυρία του επιβάτη της λάντζας που κατέθεσε ότι είδε δύο άτομα στο ταχύπλοο του 77χρονου οι οποίοι δεν ήταν ηλικιωμένοι, άλλη μια μαρτυρία, στην ίδια κατεύθυνση, έρχεται στο φως.

Συγκεκριμένα, η επιβάτης της λάντζας Α.Α. που εμβολίστηκε από το σκάφος του 77χρονου, σύμφωνα με τη δικογραφία που αποκαλύπτει η Espresso ανέφερε:

«Κάθισα μαζί με την οικογένειά μου και την οικογένεια Κατιφέ, με την οποία διατηρούμε φιλικές σχέσεις, σε καθίσματα που είχε στην πρύμνη του σκάφους. Τρία λεπτά περίπου της ώρας μετά τον απόπλου και ενώ το σκάφος μας πήγαινε με πάρα πολύ μικρή ταχύτητα, άκουσα τον κυβερνήτη να φωνάζει: «πού πάει αυτός;» και άρχισε να σφυρίζει με την κόρνα του σκάφους. Ταυτόχρονα άκουσα τον σύζυγό μου να φωνάζει: «πού πάει αυτός ο μ@@@@@ς;»

Η γυναίκα περιγράφει τα εφιαλτικά λεπτά που πέρασαν μέσα στη θάλασσα έως ότου διαπιστώσει ότι η οικογένειά της είναι καλά και τότε αναφέρει την ύπαρξη της μυστηριώδους γυναίκας: «… Μετά από έναν εκκωφαντικό θόρυβο αντιλήφθηκα τον εαυτό μου να βρίσκεται στη θάλασσα παλεύοντας να κρατηθώ στην επιφάνεια.

Βγαίνοντας στην επιφάνεια, σχεδόν ταυτόχρονα με τον γιο μου και αφού πιαστήκαμε από επιπλέοντα συντρίμμια του σκάφους μας, το οποίο είχε βυθιστεί, στη συνέχεια γύρισα το βλέμμα μου τριγύρω να δω τι είχε γίνει και διαπίστωσα την ύπαρξη ενός ταχύπλοου σκάφους το οποίο βρισκόταν ακίνητο σε απόσταση περίπου 30 μέτρων.

Πάνω, επέβαινε ένας άνδρας ηλικίας περίπου 70 ετών και μια κοπέλα καθόταν δίπλα του ηλικίας περίπου 30 ετών. Αυτοί τουλάχιστον ήταν ορατοί από το σημείο που ήμουν. Φωνάζαμε στον άνδρα να μας πετάξει σωσίβια τόσο εγώ όσο και ο γιος μου αλλά αυτός δεν ανταποκρινόταν».

Η ίδια γυναίκα σε άλλο σημείο της κατάθεσής της δεν αναφέρει τίποτα για ηλικιωμένους επιβάτες του ταχύπλοου, και αναφέρει ότι τόσο πριν όσο και μετά τη σύγκρουση ο κατηγορούμενος χειριστής του ταχύπλοου δεν έκανε απολύτως τίποτα για να βοηθήσει τους ναυαγούς.

«Ψυχολογικά είμαι ράκος, τόσο εγώ όσο και η οικογένειά μου. Τα παιδιά μου δεν τρώνε και δεν κοιμούνται. Η κόρη μου ζητάει συνέχεια τη φίλη της τη Σεβαστή», λέει αναφερόμενη στο μικρό κορίτσι που χάθηκε στο ναυάγιο.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017