Νέα καταδίκη για τον Μπάμπη Παπαδημητρίου του ΣΚΑΙ | Mikrometoxos.gr

Νέα καταδίκη για τον Μπάμπη Παπαδημητρίου του ΣΚΑΙ

25.02.2015 06:24
“ Ο Μπάμπης Παπαδημητρίου, κατά το δικαστήριο, «επέλεξε ενσυνείδητα να διαδώσει ψευδή γεγονότα» ”

Καταδικάστηκε και από το Εφετείο Πειραιά ο κεντρικός οικονομικός αναλυτής του ΣΚΑΪ Μπάμπης Παπαδημητρίου. Σε βάρος του είχε καταθέσει αγωγή ο δημοσιογράφος και εκδότης Νίκος Χατζηνικολάου, μετά τα όσα είχε πει δημοσίως από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ ο καταδικασθείς για συκοφαντική δυσφήμιση σχολιαστής.

 

Η χρηματική ποινή που επιβλήθηκε για την ηθική βλάβη που προκάλεσε ο Μπάμπης Παπαδημητρίου στον Ν. Χατζηνικολάου ανέρχεται σε 7.000 ευρώ, ενώ ο σταθμός είναι υποχρεωμένος να μεταδώσει σε περίληψη την απόφαση από το κεντρικό του δελτίο μέσα σε διάστημα 15 ημερών από την παραλαβή της. Ήταν η περίοδος που ο ΣΚΑΪ μετέδιδε διαρκώς ρεπορτάζ για το Alter, το οποίο βρισκόταν μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας. Σ

 

το σχόλιό του, μετά την προβολή ενός τέτοιου ρεπορτάζ, ο Μπάμπης Παπαδημητρίου ανέφερε πληροφορίες για την τύχη του καναλιού, κάνοντας μνεία και στον Νίκο Χατζηνικολάου. Προχώρησε όμως περισσότερο, λέγοντας από τον αέρα του καναλιού τα εξής: «Επιχειρηματίας, όμως, δεν μπορείς να γίνεις, όταν δεν πληρώνεις φόρους, όταν δεν πληρώνεις ασφαλιστικά ταμεία και όταν δεν πληρώνεις καν μισθούς. Έτσι;»

 

Το δικαστήριο κατέληξε πως οι ισχυρισμοί αυτοί «έβλαψαν την τιμή και την υπόληψη» του Ν. Χατζηνικολάου και πως ο Μπάμπης Παπαδημητρίου, αν και «ήταν γνώστης της ανακρίβειάς τους», «προέβη ανεπιφύλακτα» στις δηλώσεις αυτές, εμφανίζοντάς τον, δήθεν, «ως κακοπληρωτή και οφειλέτη» και ως «κάκιστο εργοδότη».

 

Ο Μπάμπης Παπαδημητρίου, κατά το δικαστήριο, «επέλεξε ενσυνείδητα να διαδώσει ψευδή γεγονότα» για να πλήξει τον δημοσιογράφο και την επιχείρησή του.

 

ΠΗΓΗ: typologies.gr

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017