Η τηλεόραση της Κούβας μετέδωσε το Σάββατο εικόνες του Φιντέλ Κάστρο να συζητά για αρκετές ώρες με ειδικούς στην παρασκευή τυριών, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του την Παρασκευή σε ένα κρατικό εργαστήριο.

Ζωηρός, κάνοντας έντονες χειρονομίες, ο 88χρονος πρώην πρόεδρος της Κούβας βιντεοσκοπήθηκε να συζητά επί μακρόν με τους ειδικούς σε ένα συνέδριο που οργάνωσε το Ινστιτούτο Ερευνών Βιομηχανίας Τροφίμων.

“Ο Φιντέλ είχε μια μακρά συνομιλία για πάνω από τέσσερις ώρες με 19 ειδικούς στην παρασκευή τυριού που συμμετείχαν σε έναν κύκλο σεμιναρίων” στο Γκουατάο, κοντά στην Αβάνα, σύμφωνα με δημοσιεύματα στον Τύπο της Κούβας χθες.

Φορώντας ένα ανοιχτόχρωμο ελαφρύ μπουφάν πάνω από ένα καρό πουκάμισο, ο Κάστρο συζήτησε με τους ειδικούς για “τα προβλήματα που επηρεάζουν την διατροφή του πληθυσμού, όπως η κλιματική αλλαγή και οι συχνοί πόλεμοι”, ανέφεραν κρατικά ΜΜΕ της Κούβας.

Ο Κάστρο, ο οποίος έχει πάθος όσον αφορά την παρασκευή τυριών από τη δεκαετία του 1960, κατά τους βιογράφους του, έδειξε ενδιαφέρον για “τα επίπεδα της παραγωγής και την ποιότητα (…) των τυριών της χώρας”, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα.