Νέα βόμβα Λαπαβίτσα: Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να έχει πλάνο για επιστροφή στην δραχμή! - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Νέα βόμβα Λαπαβίτσα: Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να έχει πλάνο για επιστροφή στην δραχμή!

12.12.2014 13:20

Για πολλά θα μπορούσες να κατηγορήσεις (ή να διαφωνήσεις) με τον οικονομολόγο της Αριστερής Πλατφόρμας του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Λαπαβίτσα, αλλά ο αιρετικός οικονομολόγος είναι απολύτως συνεπής με τις θέσεις και τις απόψεις που υποστηρίζει από το ξεκίνημα της κρίσης.

‘Ετσι και σήμερα επισημαίνει τον πολύ σοβαρό κίνδυνο ο ΣΥΡΙΖΑ, εάν κερδίσει τις εκλογές, να κληθεί να διαχειριστεί το πιθανό ενδεχόμενο η Ελλάδα να βγει από το ευρώ και να επιστρέψει στην Δραχμή. 

“Ο ΣΥΡΙΖΑ, πρέπει να έχει και σχέδιο επιστροφής στην δραχμή“, δήλωσε ο οικονομολόγος, Κώστας Λαπαβίτσας.

Σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό “Parapolitika 90,1″, χαρακτήρισε “αναμενόμενη” την αντίδραση των αγορών και πρόσθεσε ότι το θέμα είναι αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει την αυτοπεποίθηση να εφαρμόσει το πρόγραμμά του.

“Θα υπάρξουν πολύ σοβαρά ζητήματα και αυτό δεν μπορεί να το αποκρύψει κανείς από τον ελληνικό λαό. Ο ελληνικός λαός πρέπει να βγεί μπροστά να πει τι χρειάζεται και να παλέψει γι αυτά”, ανέφερε.

Ερωτηθείς για το θέμα του νομίσματος είπε ότι “καμία προοπτική και κανένα ενδεχόμενο δεν μπορεί να αποκλείεται από την κυβέρνηση για το θέμα άλλου νομίσματος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να έχει τρία και 4 διαφορετικα και εναλλακτικά πλάνα. Θα πάει σε διαπραγματεύσεις και θα του προκύψουν σίγουρα προβλήματα.

΄Ενα από τα πλάνα τα οποία πρεπει να εξετάζει ο ΣΥΡΙΖΑ όπως το εξετάζουν και οι υπόλοιποι είναι τι θα κάνει αν μας μπει το μαχαίρι στο λαιμό”.

http://lykavitos.gr/archives/155795

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017