ΝΑΝΤΙΑ ΒΑΛΑΒΑΝΗ: ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ Λίστα μεγαλο-οφειλετών με 200 βιομηχανίες, 60 ναυτιλιακές, ΠΑΕ, ΔΕΚΟ, ΜΚΟ

Κίνητρα σε όσους πληρώσουν εφάπαξ την εφορία, ανακοίνωσε η αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη απαντώντας στη Βουλή σε ερώτηση του Βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Δημήτρη Καμμένου.

«Θα κάνουμε μια τελευταία παρέμβαση αυτή την εβδομάδα, ώστε να υπάρξει ένα μικρό μπόνους σε όσους πληρώσουν την Εφορία εφάπαξ στις 30 Ιουλίου», είπε η κ. Βαλαβάνη.

Ακόμη δεσμεύθηκε πως δεν πρόκειται να ληφθούν νέα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία της ρύθμισης των 100 δόσεων και επεσήμανε ότι η λίστα για χρέη άνω των 150.000 ευρώ που δεν έχουν ρυθμιστεί περιλαμβάνει δεκάδες δήμους, ΠΑΕ, ΔΕΚΟ, ΜΚΟ, 60 ναυτιλιακές εταιρείες, 200 βιομηχανίες και δεκάδες εμπορικές υπηρεσίες.

Αναφορικά με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές η υπουργός είπε ότι η κυβέρνηση τρέφει μεγάλες προσδοκίες για την αποτελεσματικότητα της ρύθμισης και δεσμεύτηκε πως «μέχρι να ολοκληρωθεί η ρύθμιση των 100 δόσεων δεν θα υπάρξουν μέτρα αναγκαστικής είσπραξης».

Πρόσθεσε, όμως, ότι «ετοιμάζεται πακέτο μέτρων για όσους δεν ανταποκριθούν για μετά τέλος της ρύθμισης», ενώ αποκάλυψε ο επικαιροποιημένος κατάλογος μεγαλοοφειλετών που δεν έχουν φροντίσει να ενταχθούν σε τακτοποίηση των εκκρεμοτήτων τους περιλαμβάνει:

-10 Δήμους
-Ποδοσφαιρικές ομάδες
-ΔΕΚΟ
-Μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς
-60 ναυτιλιακές εταιρίες
-200 βιομηχανίες
-Εκατοντάδες εμπορικές επιχειρήσεις»

Ακόμη, είπε ότι οι οφειλέτες ποσών άνω των 150.000 ευρώ είναι 10.500 φυσικά πρόσωπα που χρωστούν περίπου 20 δισ. ευρώ και 13.000 νομικά πρόσωπα που χρωστούν 47,5 δισ. ευρώ.

Τέλος, η κυρία Βαλαβάνη τόνισε ότι τα χρέη προς το κράτος ανέρχονται συνολικά σε 77 δις ευρώ εκ των οποίων μόλις τα 2,2 δισ ευρώ έχουν μπει σε ρύθμιση!