ΝΑΙ στη θανατική ποινή λέει η Λεπέν! ΕΞΟΡΓΙΣΜΕΝΗ από την επίθεση στη «Charlie Hebdo»! | Mikrometoxos.gr

ΝΑΙ στη θανατική ποινή λέει η Λεπέν! ΕΞΟΡΓΙΣΜΕΝΗ από την επίθεση στη «Charlie Hebdo»!

08.01.2015 19:42

Μετά από όλα όσα έχουν συμβεί στη Γαλλία πολύς κόσμος έχει ξεσηκωθεί υπέρ της θανατικής ποινής . Έτσι και η πρόεδρος του “Εθνικού Μετώπου” Μαρί Λεπέν , ζητάει την επαναφορά της θανατικής ποινής, στον απόηχο της ένοπλης επίθεσης ισλαμιστών στη γαλλική σατιρική εφημερίδα «Charlie Hebdo».

Η επικεφαλής του ακροδεξιού κόμματος της Γαλλίας αποκάλυψε ότι σε περίπτωση που οι προεδρικές εκλογές του 2017 την φέρουν στην εξουσία, θα προτείνει δημοψήφισμα για την επαναφορά της εν λόγω ποινής, λέγοντας χαρακτηριστικά στη Γαλλική τηλεόραση: «Προσωπικά πιστεύω ότι η θανατική ποινή θα πρέπει να υπάρχει στο νομικό μας οπλοστάσιο. Πάντοτε υποστήριζα ότι πρέπει να δοθεί στους Γάλλους πολίτες η δυνατότητα να εκφραστούν στο συγκεκριμένο ζήτημα».

Παράλληλα, η επικεφαλής του Εθνικού Μετώπου καταδίκασε τον «ισλαμιστικό φονταμενταλισμό» ο οποίος «ευθύνεται για χιλιάδες θανάτους ανά τον κόσμο καθημερινά». Σημειώνεται ότι ο τελευταίος θανατοποινίτης που εκτελέστηκε στη Γαλλία ήταν ο Χαμόντα Τζαντουμπί, τον Σεπτέμβριο του 1977. Η ποινή καταργήθηκε με νόμο, στις 9 Οκτωβρίου του 1981, επί προεδρίας του Φρανσουά Μιτεράν, όπως αναφέρουν ειδησιογραφικά πόρταλ.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017