Μotor Oil και ΕΛΠΕ: Η Wood Company ξεχωρίζει τις δύο ελληνικές μετοχές και εξηγεί τους λόγους…

Θετική για τις μετοχές των Μotor Oil και ΕΛΠΕ συνεχίζει να δηλώνει η Wood Company, όπως προκύπτει από την νέα έκθεσή της, υπό τον τίτλο “A new dawn or a false dawn”.

Η Wood Company ξεχωρίζει τις δύο ελληνικές μετοχές και εξηγεί τους λόγους.

MΟΗ: Πρόκειται για την προτιμώμενη επιλογή (top pick) της Wood Company. Διατηρεί τη σύσταση buy (αγορά), αλλά μειώνει την τιμή στόχο στα 11,10 ευρώ, από 11,70 ευρώ προηγουμένως.

Όπως εξηγεί η Wood Company, αναγκάστηκε να προχωρήσει σε μικρή μείωση της τιμής στόχου της μετοχής, στη σκιά της ανόδου του ρίσκου χώρας (Greek country risk).

Η Motor Oil παραμένει ένας από τους κορυφαίους ευρωπαϊκούς ομίλους διύλισης, σε όρους ποιότητας. Το ρίσκο χώρας δύναται να αποτρέψει τις επενδύσεις στη μετοχή για ορισμένο χρονικό διάστημα.

Το επιχειρηματικό μοντέλο του ομίλου είναι πλήρως βιώσιμο και σταδιακά θα βρει στήριξη από τη βελτίωση του μακροοικονομικού περιβάλλοντος, αλλά και από την ενίσχυση των ταμειακών ροών.

Βιώσιμο κρίνεται και το χρέος του ομίλου, καθώς μπορεί πλήρως να αναχρηματοδοτηθεί.

ΕΛΠΕ: Η Wood Company αναβαθμίζει σε buy (αγορά), από hold (διακράτηση) προηγουμένως την σύσταση της μετοχής των ΕΛΠΕ.
Ταυτόχρονα αναβαθμίζει και την τιμή στόχο στα 5,40 ευρώ, από 4,90 ευρώ προηγουμένως.

Όπως εξηγεί η Wood Company, η απόφασή της να αναβαθμίσει την σύσταση της μετοχής των ΕΛΠΕ αποδίδεται στη σημαντική μείωση της μετοχής από τα τέλη του προηγούμενου έτους, 2014, μέχρι και σήμερα.

“Μπορεί από την ελληνική αγορά να προτιμάται η μετοχή της Motor Oil, ωστόσο η μετοχή των ΕΛΠΕ είναι εξαιρετικά φθηνή για να αγνοηθεί”, σχολιάζουν οι αναλυτές της Wood Company.

Οι πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις έχουν άμεση επίπτωση στις δραστηριότητες και την λειτουργία των ΕΛΠΕ, αφού η νέα κυβέρνηση έχει δεσμευθεί να διατηρήσει το ποσοστό του δημοσίου στον όμιλο.